El cerverí Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha aconseguit la 'matxada' en els entrenaments per al Gran Premi de Tailàndia de MotoGP, que s'han disputat avui, dissabte, al circuit Chang International de Buri Ram i ocuparà la primera posició en la formació de sortida.

Márquez ha marcat un millor temps d'1:30.088, que és el més ràpid de tot el cap de setmana en la categoria de MotoGP, i ha doblegat a tots els seus rivals, entre els que han destacat els italians Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) i Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18), que han acabat després d 'ell.

El pilot de Repsol Honda ha patit una caiguda durant els quarts entrenaments lliures en els que ha vist condicionat el seu rendiment i la seva classificació directa, pel que ha hagut de passar per la primera classificació, cosa que només li havia succeït tres vegades més anteriorment, a Itàlia 2013 i 2015 i a Catalunya 2018.

Tot i així, en els quarts entrenaments lliures, el líder del mundial ha millorat el seu millor temps personal al rodar en 1:30.976 i en tan sols dues voltes, durant la primera classificació, havia tornat a baixar el seu millor temps per a establir-lo en 1:30.898, que li donava el passi a la segona classificació al costat de l'italià Franco Morbidelli (Honda RC 213 V).

Una volta més tard, en la tercera, Marc Márquez ha tornat a rebaixar el seu registre personal fins a 1:30.521, el que el va deixar a escassament 122 mil·lèsimes de segon del millor temps de la categoria, que va establir en els tercers lliures l'italià Andrea Dovizioso, però no content amb això una volta més tard va baixar fins a 1:30.460, evidenciant un ritme realment impressionant.

Després d'una seqüència consecutiva de tres voltes a un ritme impressionant, el pilot de Cervera va decidir entrar en el seu taller per muntar un altre pneumàtic del darrere en el seu Repsol Honda i tornar a sortir a pista, si bé el seu passi a la segona classificació, juntament amb el també espanyol Alex Rins (Suzuki GSX RR), ja ningú ho dubtava.

Encara va tenir temps Márquez de tornar a pista, fer una volta de llançament, i en el setè gir establir un nou rècord del circuit per a la categoria al rodar en 1:30.031, que ja era el millor temps absolut del cap de setmana, mentre que Rins recuperava la segona plaça de l'italià Franco Morbidelli (Honda RC 213 V) per amb prou feines dues mil·lèsimes de segon.

Amb aquests "antecedents", ha començat la segona classificació directa en la qual Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) ha estat el primer líder, si bé li ha durat molt poc aquest "estatus" ja que tant bon punt ha completat Márquez la seva primera volta ràpida ja ha marcat un 1:30.528 que l'ha situat al capdavant de la taula, per davant de Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP18) i del propi Viñales.

Nova volta ràpida de Marc Márquez, que ha rodat en 1:30.356, i amb ella ha encadenat una seqüència de sis voltes de vuit en el minut i trenta segons, un clar avís als seus rivals del ritme que podia ser capaç d'encadenar el líder del mundial i vigent campió del món de MotoGP.

Amb un sol pas pel taller, el català ha tornat a la pista per fer l'última tanda juntament a la resta de rivals, entre els que l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que fins a aquell moment havia estat en un segon pla, ha aconseguit establir un nou rècord al rodar en 1:30.099, però li ha durat poc doncs després d'ell ha arribat Márquez i li ha arrabassat la primera plaça per onze mil·lèsimes de segon, 1:30.088.

Márquez ha perpetuat així una nova "matxada" en passar de la primera classificació al millor temps d'entrenaments amb un ritme esborronador, encara que al final només es reflecteixi una diferència d'onze mil·lèsimes de segon amb el seu immediat perseguidor, l'italià Valentino Rossi i 139 respecte al també transalpí Andrea Dovizioso, que ha relegat a Maverick Viñales a la quarta posició.

Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) ha estat setè, amb Alex Rins onzè i Álvaro Bautista (Ducati Desmosedici GP17) tancant la classificació definitiva.