València i Barcelona han empatat aquest vespre a Mestalla en un xoc on, tot i la l'exagerada possessió de pilota del conjunt català, els locals han tingut més ocasions de cares a porteria.

El Barcelona no ha permès que el seu rival tingués la pilota i el València ha optat per jugar a la contra. El domini territorial dels blaugrana ha xocat una i altra vegada davant un València que no va saber aprofitar les seves opcions amb espais.

El gol dels locals ha estat molt matiner. En el minut 2 de joc, un córner llençat per Parejo ha estat rematat a gol per Garay després de tocar la pilota en Piqué. Després d'aquesta acció, el Barcelona s'ha fet amo i senyor de la pilota i d'aquesta manera s'arribaria al descans.

Aquest ritme de partit, malgrat això, s'ha interromput amb diverses accions puntuals. La primera, la lesió de Guedes als 11 minuts. Abans del quart d'hora, però, i en dues contres, l'equip de Marcelino García Toral ha tingut dues opcions per ampliar l'avantatge. Al València li estava costant molt recuperar la pilota però, quan ho feia, creava perill.

A partir d'aquí el Barça no ha donat més opcions, encara que els seus atacs llargs i elaborats no han anat acompanyats de rematades a porteria. Fins el minut 23, quan arribava el gol de Messi.

Poc o res ha canviat la dinàmica del duel a la represa, amb la pilota per a l'equip de Valverde davant un València que batallava per robar-li i intentar crear perill sense gaire èxit.

Amb aquest empat, el Barça perd el liderat. Tot aprofitant la relliscada dels blaugrana, el Sevilla de Machín s'enfila al capdavant de la classificació de lliga per convertir-se en el nou líder.

Fitxa tècnica

1 - València: Neto, Piccini, Garay, Gabriel Paulista, Gayà, Carlos Soler, Parejo, Kondogbia (Coquelin, m, 79), Guedes (Cheryshev, m. 11), Gameiro (Rodrigo, m. 67) i Batshuayi.

1 - Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba, Rakitic, Busquets, Artur (Rafinha, m.88), Coutinho (Dembelé, m.84), Messi i Luis Suárez.

Gols: 1-0, m. 2, Garay; 1-1, m. 23, Messi.

Àrbitre: González González. Ha amonestat a Carlos Soler i Parejo pel València i a Luis Suárez i Coutinho pel Barça.

Incidències: partit disputat a Mestalla davant 46.249 espectadors.