No sempre tot esforç té la seva recompensa. Sinó que li ho preguntin al Peralada. Els nois de Chicho Pèlach ahir van caure per la mínima davant del Vila-real B (0-1) en un duel de filials de Primera Divisió on l´equip xampanyer va estar «molt bé en tots els sentits». Malauradament, això no significa obtenir per se els fruits esperats. Un gol d´Enric a la segona part va diluir les destacades accions del Peralada, deixant-lo encallat a la part baixa de la classificació. És només la segona derrota de la temporada, però representa un cop dur. I més, sabent que potser s´hauria pogut evitar, perquè d´oportunitats per salvar-ho van tenir-ne. Andzouana n´esborrava una fallant un penal -que va aturar Fuoli- i l´altra es va escapar al tram final desaprofitant tenir un jugador més sobre el terreny de joc després de l´expulsió de Pacheco.

El Peralada va sortir ben plantat i disposat a fer trontollar els groguets, que arribaven amb bona forma després de tres victòries consecutives. Per fer-ho, Chicho va apostar per Ferraresi al capdavant de la defensa i Kévin Soni a l´atac. Els xampanyers ràpidament van adjudicar-se el control de la pilota per crear ocasions, que com sempre no s´acabaven de traduir amb encert. Tan bon punt va començar el joc, Andzouana va provocar un córner després d´avançar metres i topar amb la defensa visitant. Paik va ser l´encarregat de servir-lo i també d´engaltar el refús que Fuoli treia per damunt del travesser. Mentre el coreà es preparava per tornar a córner, l´àrbitre va assenyalar la pena màxima. Andzouana va xutar confiat des dels onze metres i el porter del Vila-real B va castigar-lo aturant el seu penal.

Amb tot, els de Chicho van seguir fent de les seves per posar-ho difícil als rivals. Ferraresi, aprofitant la connexió amb Èric Montes i Iago López, va agafar desprevingut Fuoli, però l´ocasió va escapar-se fregant el pal dret. Mentre el tècnic gironí demanava «tranquil·litat», Miguel Álvarez exigia «més intensitat» als seus. Fent cas a l´entrenador, aquesta va arribar fent perill en la contra i Suárez va haver d´intervenir. El porter va treure una bona mà després d´una falta frontal. La millor, però, va venir al minut 38 impedint un xut de Simón.

A la represa, els dubtes per la manca d´efectivitat van evidenciar-se. Iago va escapolir-se dels groguets fins centrar-la davant la porteria de Fuoli, tot esperant un rematador que no va aparèixer. Paik també va tenir opcions amb una falta que va anar fora. Quan menys s´ho esperaven, un malentès de la defensa va permetre que Enric captés una centrada per banda dreta aconseguint superar Suárez, que no va poder evitar el gol. Un altre càstig i suficient per trencar la dinàmica. L´ambient va començar a crispar-se i el filial dels blanc-i-vermells va fer notable la seva frustració. A poc a poc, van perdre intensitat i el bon futbol va anar desapareixent. No obstant això, el col·legiat va decidir donar-los una altra oportunitat expulsant Pacheco després d´interpretar que l´entrada a Kilian era motiu de vermella directa. Ni així. Tot i comptar amb un home més i intentar-ho fins al xiulet final amb xuts de Moha i Andzouana, els xampanyers van acabar perdent.