Maverick Viñales va tornar al podi d'una cursa de MotoGP després de quedar tercer al Gran Premi de Tailàndia, quinzena cita de l'any. Feia cinc carreres, des d'Alemanya, que el rosinc no pujava al podi aquest any, una fita que ha aconseguit quatre cops en el present campionat del món. Viñales és quart a la classificació general per pilots amb 142 punts.

Va ser Marc Márquez qui va imposar-se a la cursa de Tailàndia. El de Cervera no va tenir problemes per defensar la seva posició de privilegi en la sortida, però aviat Rossi prendria el cap per davant d'un Dovizioso que va a la resta en la lluita pel campionat. No obstant això, fins a vuit pilots rodaven amb opcions de victòria.

L'estratègia es va obrir pas a Buriram, on ningú volia estrènyer i tothom buscava tenir cura dels pneumàtics. A poc a poc, els dos primers de la classificació i les dues Yamaha s'anaven distanciant de la resta. A poques voltes per al final, Dovi va prendre el liderat i Márquez va anar darrere seu.

L'últim gir va portar amb si una èpica batalla entre els dos corredors. El de Cervera va esperar el millor moment per sobrepassar l'italià, i el va trobar en l'últim revolt del traçat tailandès. Quan el català va actuar, Dovizioso no va tenir temps per respondre i es va haver de conformar amb la segona plaça. Mentrestant, Viñales va completar el podi.

Ara, Márquez té una distància de 75 punts amb Dovizioso i això fa que el català es pugui proclamar campió d'aquí dues setmanes al Japó. Ho aconseguiria si aconsegueix quedar per davant Dovizioso i Valentino Rossi, o cap dels tres puntua.

Isaac Viñales i Arenas no puntuen

El pilot llançanenc de Moto2 Isaac Viñales reapareixia a una cursa del campionat després de la caiguda al Gran Premi de Gran Bretanya, però no va poder puntuar i va acabar 24è a 59 segons del guanyador de la carrera, l'italià Francesco Bagnaia, que segueix líder del Mundial.

Per la seva banda, el gironí Albert Arenas es va haver de retirar en Moto3 després de cinc curses consecutives puntuant.