València i Barça van signar un empat a Mestalla en un partit marcat per les fuetades del conjunt local i per la continuïtat i el domini dels visitants. Tot i l'exagerada possessió de pilota dels blaugranes, les ocasions més clares van ser per als de casa, en un matx que va acabar en taules i que fa que els d'Ernesto Valverde perdin el lideratge.

Tret dels primers compassos, sense gaire control i amb un joc més ràpid i elèctric, el cert és que el Barça no va permetre que el València tingués la pilota. Els de Marcelino, arreplegats al seu camp, preferien jugar al contracop. Dues propostes diferents que van deixar a un equip, el blaugrana, com a clar dominador. I a un altre que no va saber aprofitar les seves oportunitats amb espais per endavant.

Als 76 segons de joc, un córner servit per Parejo va ser rematat a gol per Garay després de tocar la pilota en Piqué. A l'1-0 el van seguir un parell d'atacs ràpids del València, valent i decidit a fer mal i ampliar l'avantatge. Però va trigar ben poc el Barça en apoderar-se de la pilota i en anar fent seu el control, completant un rondo que duraria fins que l'àrbitre va xiular el temps de descans.

Aquesta dinàmica es va interrompte amb diverses accions puntuals. La primera d'elles va ser la lesió de Guedes als 11 minuts de joc. Tot i que va intentar entrar al camp de nou, no se'n va sortir i va marxar cap als vestidors. El València ho va acusar. Abans, però, del quart d'hora, en dues contres, l'equip de Marcelino García Toral va disposar de dues opcions per ampliar l'avantatge. Li costava molt recuperar la pilota, però quan ho feia, creava perill.

Així va ser fins als 15 minuts, ja que a partir de llavors el Barcelona ja no li va donar opció, encara que els seus atacs llargs i elaborats no anaven a acompanyats de xuts perillosos cap a la porteria defensada per Neto.

Tampoc va necessitar esforçar-se gaire l'equip de Valverde. En el seu segon intent amb cara i ulls, Messi va posar la pilota des de fora de l'àrea lluny de l'abast de Neto. Era el minut 23 i el marcador tornava a igualar-se. Quedava un munt per davant.

Després del gol, el partit no va variar, amb un Barcelona fidel al seu estil més clàssic, gairebé sense arriscar en la passada i capaç d'obligar el seu rival a romandre amagat davant la pilota per impedir que li colés passades letals entre línies. Malgrat això, en el tram final del primer període, en un contracop, Gayá va tenir l'oportunitat d'avançar de nou el València en el marcador, però el seu xut creuat va sortir fora. Es va arribar al descans amb un domini absolut del Barcelona, tot i que les ocasions més clares de gol les va posar el València en comptades aproximacions.

Coutinho té l'1-2

En res va canviar la dinàmica del partit després del descans, amb la pilota per a l'equip d'Ernesto Valverde davant un València entestat en robar a la més mínima possibilitat per crear perill a la contra. Tot i la clara declaració d'intencions, poques vegades ho aconseguia i, quan ho feia, perdia la possessió amb excessiva facilitat.

Els dos estils que es mostraven sobre la gespa de Mestalla propiciaven un duel d'allò més intens, en què el València tractava d'aprofitar les escletxes que deixava el Barcelona, mentre que l'equip català fiava la seva sort a tenir la pilota i esperar trobar l'opció per emportar-se el partit.

Amb el pas dels minuts, els de casa van estirar una mica més les seves línies. Van perdre la por i van treure el cap pels dominis del seu rival, fins al punt de fer-se amb la pilota. Una imatge difícil de veure al primer temps. Això sí, va durar poc. Temps suficient perquè el Barça tornés a dominar i gaudís d'una bona oportunitat per situar l'1-2 al marcador. No se'n va sortir. La més clara va arribar a peus de Coutinho. El brasiler va rebre una passada que el va deixar dins l'àrea, amb una situació franca per rematar. S'ho va pensar tant que Gayá li va robar la cartera. Així s'arribava al final. Amb un domini tan intens com alhora improductiu per als blaugranes. 1-1, quarta jornada de Lliga consecutiva sense guanyar, i els de Valverde ja no són líders. Condició que intentaran recuperar després de l'aturada, al Camp Nou i contra el Sevilla.