Nou dels onze jugadors titulars de l'Olot diumenge contra el Badalona (4-0) eren gironins. Només Ginard i Guzmán, de tots els que van formar d'inici, eren de fora. I dels nou gironins, tres, Pep Chavarría, Lluís Aspar i Alfredo representen el poder dels joves en l'equip garrotxí. Chavarría i Alfredo tenen 20 anys, mentre que Aspar, amb 18, encara és juvenil però tot i això ja havia debutat a Segona B la temporada passada. Saben que tenen per davant «una gran oportunitat» i prometen esforç i sacrifici per «aprofitar-la» perquè tal i com està el futbol «és un privilegi poder competir en aquesta categoria i, a més, fer-ho a casa».

L'últim d'arribar a l'Olot ha sigut Pep Chavarría, un dels reforços d'aquest estiu, provinent del Figueres. Va debutar contra el Peralada a Montilivi i diumenge Raúl Garrido hi va tornar a confiar d'inici després d'haver-lo situat de titular també l'anterior jornada contra el Barça B. Chavarría, que havia debutat amb 18 anys a Tercera amb la Unió, ara continua el camí una categoria per sobre a Olot. «Aquí hi tenim una oportunitat increïble i l'hem d'aprofitar. Estic molt content», explica aquest lateral convertit ara en carriler en el sistema de tres centrals que usa Garrido, el mateix que va fer fortuna a Girona amb Pablo Machín i que ara té el Sevilla líder de Primera. Chavarría combina el futbol amb els estudis de CAFE a Salt. I és dels que pensa que hi ha plantilla per fer coses «molt interessants» aquesta temporada.

Que el vestidor és com «una família» també ho certifiquen Lluís Aspar i Alfredo. El central de Molló viu ara a Girona. Amb 18 anys ha començat a estudiar Economia a la Universitat i ho combina amb el futbol. Format a l'Olot, el curs passat va debutar a Segona B amb Martin Posse i va jugar dos partits amb Garrido (Formentera i Mallorca) fins que es va lesionar i ja no va tornar a recuperar el protagonisme. Oblidat aquell capítol aquesta temporada està «a totes» per aprofitar els minuts que li pugui donar el tècnic. Diumenge va estrenar-se en la present temporada i ho va fer a l'onze. Confessa que «m'esperava ser titular perquè teníem algunes baixes» i afirma que se sent «molt còmode» amb el sistema de tres centrals que aplica l'Olot. «Esclar que m'agradaria fer carrera en el futbol i arribar a Primera divisió, però això és molt difícil perquè hi ha molts jugadors i tots volem el mateix. De moment faig el que diu el míster, tranqui·litat, i treball». Aspar elogia l'ambient que hi ha a la plantilla «i el suport que els més veterans ens donen als joves». Puyol era el seu gran referent quan era nen. Es considera un defensa «molt intens, que no dona una pilota per perduda» i destaca que «a Segona B la intensitat és el que marca la diferència».

Alfredo és el que duu més temps al primer equip. Es va estrenar amb l'Olot a Tercera, de la mà de Calderé, fa tres temporades. I allà segueix. «Em sento molt estimat per la gent, és un privilegi poder jugar a Segona B», assegura. El davanter té predilecció per jugadors «elèctrics» com Joaquín i Jesús Navas «i ara també em fixo en joves com Neymar o Mbappé». També està convençut que aquest pot ser un gran any: «som un grup humà molt bo i tenim qualitat. Ja ens toca fer alguna cosa il·lusionant per a la nostra afició».