Sergio Ramos i Isco Alarcón són dos dels 30 finalistes per a la Pilota d'Or 2018, que es lliurarà el dilluns 3 de desembre, en una llista en què figuren sis madridistes, els barcelonistes Leo Messi, Ivan Rakitic i Luis Suárez i els jugadors de l'Atlètic Antoine Griezmann, Diego Godín i Jan Oblak.

El conjunt blanc, que el curs passat va tornar a conquerir, per tercera ocasió consecutiva, la Lliga de Campions, va rebre vuit nominacions. A més dels citats Ramos i Isco, també hi figuren el porter belga Thibaut Courtois, abans a les files del Chelsea; el gal·lès Gareth Bale, els francesos Karim Benzema i Raphaël Varane, el brasiler Marcelo i el croat Luka Modric. Precisament, el migcampista balcànic surt com a principal favorit després de conquerir fa unes setmanes el Premi The Best de la FIFA, que va recompensar una temporada en què, a més de liderar el Reial Madrid campió d'Europa, va arribar a la final del Mundial i va rebre el pilota d'Or de la cita.

Els altres dos finalistes del The Best, l'egipci Mohamed Salah, que va arribar a la final de la Champions amb el Liverpool, i Cristiano Ronaldo, company de Modric com a campió de la competició europea abans de posar rumb a la Juventus, repeteixen entre els candidats.

Mentrestant, el FC Barcelona, que es va imposar en Laliga Santander i la Copa del Rei, tindrà com a representants Leo Messi, Rakitic i Luis Suárez. L'Atlètic de Madrid, per la seva banda, cola al campió mundial Antoine Griezmann, Diego Godín i Oblak.

Fins a cinc campions del món amb França es fiquen a la llista, amb Kylian Mbappé (PSG), N'Golo Kanté (Chelsea), Hugo Lloris (Tottenham) i Paul Pogba (Manchester United), a més de Griezmann, i també tres finalistes, amb el davanter del Juventus Mario Mandzukic unint-se a Modric i Rakitic. Tampoc hi falta el brasiler del Paris-Saint Germain Neymar.

En la modalitat femenina del premi, l'Olympique de Lió va arrasar en nominacions, amb 7 de 15 possibles, després de conquerir la passada campanya la seva cinquena Lliga de Campions i la Lliga del seu país. Les franceses Amandine Henry, Amel Majri i Wendie Renard, l'anglesa Lucy Bronze, la noruega Ada Hegerberg, l'alemanya Dzsenifer Marozsan i la japonesa Saki Kumagai representen a l'equip gal a la llista. No obstant això, la brasilera Marta, ara a les files de l'Orlando Pride de la NWSL americana, es perfila com la favorita després de rebre aquest mateix any el Premi The Best a la gala de la FIFA. La davantera ja acumula cinc guardons de Jugadora Mundial de la FIFA.