Un partit de bàsquet masculí professional a Fontajau. El Bàsquet Girona - Menorca de la segona jornada de LEB Plata d'aquest vespre (20.00) serà el primer partit que un equip masculí professional juga com a local d'ençà que un 20 d'abril del 2012, el desaparegut Sant Josep perdia contra el Rioja en la penúltima jornada de la lliga regular de la LEB Or (85-90). Ara, sis anys i mig després, i de la mà d'un bon amic (Marc Gasol) d'un dels jugadors que va defensar la samarreta del Sant Josep aquell dia (Darryl Middleton), el bàsquet masculí professional torna amb l'ambiciós projecte del Bàsquet Girona. Després de tres temporades dedicant-se només al bàsquet base, i una quarta, la passada, amb sènior a Lliga EBA, aquest curs el Girona ha fet el salt a LEB Plata i, la setmana passada, es va estrenar amb un cop d'efecte: victòria a la pista d'un teòric aspirant a l'ascens (l'Alacant del base gironí, per 57-61). Avui, toca el primer partit a Fontajau i el rival serà el Menorca, amb qui els gironins ja van coincidir l'any passat a EBA.

«Haver guanyat a Alacant ens ha de servir per agafar confiança, però això no vol dir que ens puguem relaxar, sinó que ens ha de servir per treballar amb més intensitat i entrenar més fort», explicava ahir Quim Costa, que després de la, segurament inesperada, victòria a Alacant ara no vol aixecar el peu contra un Menorca que es va estrenar amb derrota, 58-72 a casa contra el Múrcia amb 2.000 espectadors al pavelló de Binfauta, però que la temporada passada ja els va deixar darrere seu en la classificació a EBA: «Cada partit és una història diferent, i contra el Menorca serà complicat, perquè és un equip que manté la base de la temporada passada, que va ser el millor del nostre grup a EBA, i que ha incorporat alguns jugadors per complementar».

Dissabte, en la derrota contra el Múrcia, el Menorca va seguir centrant el seu joc en les peces clau de l'any passat a EBA -Andreu Matalí (17 punts i 6 rebots), Jorge Jiménez, Jan Orfila-, però també va quedar clar el pas d'alguns dels nous fitxatges, com Richard Pauck, amb més de vint punts l'any passat amb el Zornotza també a LEB Plata, que va fer 16 punts contra els murcians. «Tenen idees de joc bastant semblants, no són gaire ambiciosos en defensar, però en atac tenen moltes variants amb molts sistemes i moltes opcions de blocs directes que els fan difícils de preveure», va dir ahir Quim Costa.

Amb el salt a LEB Plata, els partits del Bàsquet Girona deixen de ser de portes obertes per als no abonats. Les entrades valen 7 euros (adults) i 5 per als nens de 6 a 12 anys.