Dimecres al vespre, ben pocs minuts abans de l'inici de la final de la Supercopa contra l'Avenida, Bea Sánchez es va quedar clavada fent la roda d'entrades. La pivot internacional es queixava de molt dolor a l'esquena, i va seguir el partit estirada al costat de la banqueta gironina, sense poder jugar ni un sol minut. Després de la final, Bea Sánchez va anar a un centre hospitalari de Salamanca on va passar la nit i, ahir al matí, els responsables mèdics de l'Spar Citylift Girona van decidir que el millor era traslladar-la cap a Barcelona, a l'Hospital General de Catalunya, per mantenir-la en observació i fer-li més proves per comprovar l'abast de la possible lesió. Lògicament, Bea Sánchez està descartada per als propers partits, l'equip debuta diumenge en la lliga en l'Open Day de Torrejón de Ardoz, i la por al club és que la pivot no tingui una lesió greu, com per exemple una hèrnia discal, que l'aparti de les pistes per un temps prolongat.

Ahir a mig matí, mentre la resta de l'expedició gironina marxava cap a Madrid, Bea Sánchez va anar de Salamanca a Sant Cugat, on hi ha l'Hospital General de Catalunya, on la idea era qui s'hi quedés ingressada. La recent medalla de bronze en el Mundial amb la selecció espanyola ja havia tingut problemes a l'esquena al llarg de la seva carrera i, afegit al gran dolor que tenia dimecres, l'ambient ahir a l'entorn de l'Uni no era excessivament optimista.

La baixa de Bea Sánchez ja es va deixar notar dimecres en la final de la Supercopa contra l'Avenida en què Èric Surís només va comptar amb tres interiors: Colhado, Resingerova i Keisha Hampton, que va tenir problemes de faltes. Una possible lesió de Bea Sánchez també seria un problema per a un equip, l'Uni, que entre Lliga Femenina-1 i Eurocup, juga dos partits per setmana i té una plantilla de nou professionals. La vidrerenca Aina Martín és l'única de les joves que ha fet el doble desplaçament a Salamanca i Madrid, però la jugadora del Copa Catalunya del GEiG és un aler i les opcions de Surís per tapa forats per dins és jugar puntualment amb Helena Oma al «quatre» i protegir-se amb una defensa en zona. Les dues variants van ser utilitzades per Surís en el partit dimecres contra l'Avenida.

Sense Bea Sánchez, l'Spar Citylift Girona és des d'ahir al migdia a Madrid per viure el cap de setmana de l'Open Day. Avui, presentació de la Lliga Femenina-1 a Alcobendas en un acte amb tots els equips participants i, entre demà i diumenge, la primera jornada de competició amb tots els partits jugant-se al pavelló Jorge Garbajosa de Torrejón de Ardoz.

A l'Uni li toca jugar diumenge a la tarda, dos quarts de cinc, contra un Mann-Filter molt canviat respecte la temporada. L'extècnic del Sant Adrià, Fabián Téllez, dirigeix ara les aragoneses que han perdut peces importants de la plantilla de la temporada passada: Ferrari, Ocete, Barbee, Abalde... Vega Gimeno s'ha quedat i serà un dels pals de pallers de l'equip de Téllez al costat de Quinn Dornstauder, fins que es va lesionar estava destacant molt el curs passat al Bembibre, Leslie Knight, Tania Pérez, Laia Flores...