El Barcelona d'handbol ha signat un triomf contundent (21-29) contra el Meixkov bielorús, dirigit per l'extècnic blaugrana Manolo Cadenas, gràcies a la seva solidesa després del descans, ben protegit per Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria i amb el potencial ofensiu de Mem, Mortenssen i Gómez.

El quadre blaugrana ha sumat, d'aquesta forma, la seva quarta victòria seguida a la Lliga de Campions. A més, el triomf suposa una injecció de moral abans de viatjar directament, després de passar la nit a Varsòvia, cap a Doha (Qatar), on disputarà la Súper Globe, torneig conegut com el Mundial de Clubs.

L'inici blaugrana ha estat prometedor a Brest, amb un 1-3 en quatre minuts que li ha servit per mantenir la iniciativa al marcador en els primers compassos.

Poteko i Djuvik han empatat per a l'amfitrió (4-4, min.5), encara que els blaugranes han tornat a escapar-se amb un parcial de 0-3 (4-7). Gonzalo Pérez de Vargas era clau a la porteria.

El ritme era baix i les defenses manaven. El Meixkov, també molt ajudat pel porter Pesic, ha empatat de nou en el minut 19 (8-8) i en la següent acció Selvasiuk, després d'una contra, ha avançat per primera vegada als seus des de l'1-0 inicial.

Kulak ha elevat la distància una mica més (10-8), però no ha trencat el partit. De fet, entre Mortensen i Fàbregas han recuperat el domini al marcador (11-12). La igualtat era màxima i els de Xavi Pascual no han pogut fabricar un matalàs més gran abans del descans a Brest (14-15).

Segona meitat

Després de la represa, els blaugranes s'han aferrar a Mortensen, Mem i Gómez per distanciar-se cada vegada més del rival. El quadre de Manolo Cadenas s'ha vist, en tretze minuts, quatre gols a sota (19-24) i el tècnic ha demanat temps per intentar frenar la caiguda, encara que la solució no ha arribat.

Els visitants fins i tot han ampliat la seva renda a sis dianes (19-25) i el màxim que ha aconseguit l'amfitrió ha estat retallar a quatre (21-25). El Meixkov no estava fi, amb imprecisions en atac. El Barcelona, en canvi, estava còmode amb la seva ofensiva de set jugadors de camp, sense porter.

A falta de cinc minuts, l'electrònic lluïa un 21-27, massa costa amunt per als de Cadenas. Les parades de Matskevich han impedit que el Barcelona signés una victòria més gran, però el partit ja estava sentenciat. No hi ha hagut més sorpreses i ara el Barça pensa en la Súper Globe.

Fitxa tècnica:

Fitxa tècnica:21 - HC Meixkov Brest (14+7): Pesic, Kulak (1), Shkurinskiy (1), Yurynov, Poteko (1), Ivic (1), Shumak, Baranau (1p), Horak (1), Razgor, Obranovic (5), Selvasiuk (2), Djukic (5), Djordjic (1), Shylovich (2), Matskevich.

29 - FC Barcelona Lassa (15+14): Gonzalo, Ariño, N'Guessan (3), Gómez (5), Petrus (1), Palmarsson (1), Fabregas (2), Mortensen (5), Tomás (2), Entrerríos (2), Sorhaindo, Andersson (1), Dolenec (2), Mem (5), Brito Duarte.

Marcador: 2-4, 4-4, 4-7, 8-8, 11-11, 14-15 (descans); 17-18, 18-21, 19-24, 21-26, 21-27, 21-29.

Àrbitres: Ivan Pavicevic i Milos Raznatovic. Han amonestat Yurynov, Poteko, Razgor, Shylovich, per part del Meixkov; i Gonzalo, Gómez, Petrus, Mem i Fabregas, del Barcelona.

Incidències: partit corresponent a la cinquena jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions disputat al Victòria Sports Complex de Brest davant 3.800 espectadors.