«Una lliga més dura», preveu Laia Palau. Si així ho veu una jugadora de 39 anys que ha estat medallista en Jocs Olímpics, Europeus i Mundials, és que de raó no li'n falta ni una mica. Parla de la màxima categoria del bàsquet femení estatal. Una competició, l'anomenada Lliga Dia, que es posa en acció aquest mateix cap de setmana, però que ahir va alçar el teló amb una posada en escena digna de la NBA. L'Auditori Paco de Lucía de Madrid va acollir una gala que va comptar amb la presència de 170 jugadores i representada pels 14 clubs que formen part de la competició. Un d'ells, un Spar Citylift Girona que, pocs dies després de veure's superat a Salamanca, encetarà amb la competició demà a Torrejón de Ardoz contra el Mann-Filter STC Casablanca (16:00 hores).

Ho farà amb el dubte fins a dar-rera hora de Bea Sánchez. Una lesió a l'esquena que va patir el dimecres durant l'escalfament del matx amb el Perfumerías Avenida no només va obligar que ahir es perdés la gala, sinó que possiblement no pugui jugar la primera jornada. Ella va ser una de les jugadores que, tot i no ser-hi, va rebre l'homenatge de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) per la recent medalla de bronze en la Copa del Món d'aquest passat mes a Tenerife. L'altra representant del conjunt gironí, l'experimentada Laia Palau. Encarregada de prendre la paraula i d'avisar, a tothom, que l'Uni té ganes de fer-la grossa aquesta temporada. «Tenim una bona trajectòria i com a mínim intentarem igualar la temporada passada», en què l'equip va ser subcampió de lliga. Això sí, no creu que això sigui bufar i fer ampolles. «Això serà molt obert. Tots els equips estem treballant molt i això es nota. Cada vegada hi ha més recursos i els clubs són més forts. El paper serà difícil, espero una lliga molt dura». La recepta, però, és «mirar a tothom a la cara» i fer tot el que sigui possible «per no decebre a la nostra gent de Fontajau».

El xou va continuar amb la presentació dels 14 equips, començant pels dos que estrenen categoria, com ho són el València BC i el Durán Maquinaria Ensino de Lugo. L'encarregat de tancar l'acte va ser el president de la FEB, Jorge Garbajosa. «L'impuls del bàsquet femení ja va començar l'any passat i s'hi ha unit l'organització de la Copa del Món. Ara, amb el treball de tots els clubs, comença la que espero que sigui la millor temporada de la Lliga Dia de la història», va dir. A partir d'avui toca a les jugadores donar-li la raó.