Després de guanyar la Lliga Catalana davant el Cadí la Seu diumenge passat (89-63), i caure a Salamanca dimecres en la Supercopa d´Espanya davant el Perfumerías Avenida (72-62), l´Spar Citylift Girona es posa en marxa a la lliga. L´Open Day enceta aquest cap de setmana a Torrejón de Ardoz la Lliga Dia amb l´equip entrenat per Èric Surís com a protagonista de l´últim partit de la jornada, davant el Mann-Filter.

L´entrenador gironí té la baixa pel partit d´avui de la nova jugadora d´aquest any, la mundialista Bea Sánchez, que dimecres es va retirar del partit de Supercopa en l´escalfament per dolors a l´esquena. Surís afirma que «tenim el hàndicap de tenir una jugadora menys en el joc anterior» però afegeix que «treballem per intentar ajustar aquesta nova situació». Una baixa que deixa l´equip amb tres jugadores interiors i només vuit peces professionals.

La pivot continua ingressada a l´Hospital General de Catalunya, a Barcelona, per dolors a l´esquena, però des del club són optimistes en la seva recuperació. Demà se sabran els resultats de les proves mèdiques que se li han practicat. El tècnic gironí també va remarcar que «aquests inicis per nosaltres són doblement complicats perquè aquestes setmanes no són les ideals per entrenar i hem d'anar avançant sobre la marxa». Tot i que també va dir que «l'equip té moltes ganes i il·lusió per afrontar la primera jornada i oferir una bona imatge».

Pel que fa a les rivals, el Mann-Filter, és un equip renovat aquesta temporada, des del tècnic, amb la incorporació de Fabián Téllez que substitueix a Víctor Lapeña, fins a les seves jugadores referència. Els aragonesos han incorporat fins a set jugadores aquesta temporada, on destaca la base Laia Flores, l´escorta Tánia Pérez i l´aler Leslie Knight. Surís va destacar del conjunt entrenat per Téllez que «és un equip tàcticament molt treballat, que ha fet una àmplia pretemporada i que ens posarà les coses molt difícils».

Els precedents per a les gironines són bons, ja que es van imposar en les quatre ocasions en què es van enfrontar a les aragoneses la temporada passada: els dos partits de fase regular, i en els dos partits de les semifinals del play-off.

En els partits disputats ahir de l´Open Day, el Cadí la Seu, finalista de la Lliga Catalana, es va imposar a l´Ensino (82-71). El Perfumerías Avenida també va guanyar el València (57-69), mostrant el seu potencial ja de bon principi.