El patinatge gironí de grups de xou continua instal·lat a l´elit mundial, amb el CPA Olot col·leccionant ors (amb el d´ahir ja en sumen 12 en 15 anys), i el CPA Girona perseguint-lo amb una nova plata (la tercera del seu historial, on també hi ha el bronze de 2015 a Cali, l´any del seu espectacular salt). El pavelló Vendéspace, a la localitat francesa de Mouilleron Le Captif, a la regió de Pays de la Loire, a l´oest del país, ple amb 5.000 persones, es va rendir a la màgia de les propostes dels equips de Ricard Planiol i Esther Fàbrega, per una banda, i de Nuri Soler per l´altre. El Girona, que al campionat d´Espanya havia sigut capaç de superar per primera vegada el seu rival garrotxí, venia de ser quart a l´Europeu. I com admetia Soler al final de la competició d´ahir «no era fàcil passar d´aquesta posició al segon lloc en un Campionat del món, amb el nivell altíssim que hi ha».

Sense opcions, el disc que ha plantejat aquesta temporada Ricard Planiol, va obtenir una nota total de 96,2, amb tres deus en la puntuació B. El CPA Girona, però, tampoc no es va quedar curt i amb una representació gairebé perfecte de Soc aquí, va quedar segon. El podi el va completar el Royal Eagle, mentre que el Reus Deportiu, l´altre representant català, va ser quart. El mèrit de l´actuació dels dos equips gironins és alt i més tenint en compte que sortien a competir en les dues darreres posicions, amb la pressió afegida que això comporta. Quan l´Olot va actuar, la classificació estava liderada pel Royal Eagles. Al final de la seva actuació, les garrotxines ja van fer el salt a la primera plaça. El CPA Girona sortia coneixedor de la classificació i de ser l´únic rival que podia discutir l´or a les noies de Planiol i Fàbrega. El CPA Girona va rebre una penalització de 0'2 i va acabar segon.

L´or i la plata dels dos equips gironins va ser molt celebrada pels seguidors de tots dos equips, que tenien al voltant d´un centenar de representants al pavelló. Ara tant el CPA Olot com el CPA Girona ja es podran centrar en preparar els discs de 2019, amb els quals es tornaran a veure les cares al campionat provincial el proper gener. Com recordava ahir Ricard Planiol, l´any que ve hi haurà Roller Games a Barcelona, al Palau Sant Jordi, i ser-hi i poder triomfar a casa serà una motivació extra per a tots dos equips.