El director de l'equip professional de ciclisme Trek Segafredo, Steven de Jongh, ha abandonat el centre hospitalari en què estava ingressat des que aquest dilluns desaparegués quan s'entrenava a Girona i fos trobat inconscient hores més tard.

A través de les xarxes socials, aquest equip ha confirmat que De Jongh ja és a casa seva, on es recuperarà de les ferides que pateix després d'aparèixer en un marge de la carretera GI-660, que transcorre entre les localitats de Calonge i La Bisbal d'Empordà, escenari habitual d'entrenaments en bicicleta. El missatge de Trek Segafredo detalla que l'holandès, que resideix en el primer d'aquests dos municipis, està molt afectat pel succeït i aclaparat pels missatges d'afecte i suport rebuts.

Steven de Jongh va ingressar amb una commoció cerebral i dolors per tot el cos després de la caiguda, encara que es desconeixen de moment els motius, segons informen els Mossos d'Esquadra, que mantenen oberta la investigació. De tota manera, tot apunta de moment que no hi va haver intervenció d'un altre vehicle, amb la qual cosa perd pes la possibilitat d'un atropellament.

La clau per trobar a De Jongh, segons les mateixes fonts, ha estat l'ús d'un navegador esportiu que va permetre localitzar-lo, segons ha confirmat també la seva parella a través de twitter. L'aparell que utilitza aquest exciclista professional utilitza internet de forma automàtica per comunicar la posició i la ruta realitzada, cosa que va servir al dispositiu de recerca en unes condicions complicades de pluja.