El proper 20 d'octubre s'iniciarà l'Open Escolar Girona anomenat Kids by Sea Otter a les comarques gironines. Aquest Open neix amb la premissa fonamental d'apropar el ciclisme als nens i nenes des d'una vessant més formativa i menys competitiva, per donar-los l'oportunitat de gaudir de la bicicleta. Totes les proves tindran dues activitats: una prova de format similar al XC, i també una prova d'habilitat que cada escola de ciclisme com a organitzadora escollirà. Les dues proves tindran la mateixa puntuació per obtenir una general final de cada prova.

L'Open busca connectar les escoles de ciclisme amb les escoles d'ensenyament per poder oferir a nens i nenes que actualment no estan vinculats al ciclisme l'oportunitat de tastar la bicicleta, sense oblidar aquells nens que ja competeixen de manera habitual o que estan en escoles de ciclisme. Un altre objectiu és apropar les diferents escoles de ciclisme i alhora que els joves corredors es trobin amb els amics i companys d'altres centres.

El calendari de proves és el següent: Banyoles (20 d'octubre); Vullpellac (27 d'octubre); Torroella (10 de novembre); Vilajuïga (26 de gener); Vall-llobrega (10 de febrer); Fornells (17 de febrer); Olot (10 de març); Girona (16 de març). Cal destacar el suport d'Ocisport, que a través de Sea Otter Europe ajudarà a engegar el projecte.