Està ben adaptat a la seva nova vida a Sevilla?

Sí, sí. Tot molt bé. Estic ben adaptat a la ciutat. La meva dona ve cada quinze dies a veure els partits perquè és molt futbolera.

Com és la sensació de ser el líder de Primera Divisió?

Ui! Volem que duri el màxim però sabem que hem de tocar de peus a terra. La Lliga és molt llarga i acabem de començar. Això sí, alguna cosa hem fet bé. Estem contents i amb ganes que s'allargui.

Quan va fitxar sabia que anava a un equip gran però s'hauria imaginat ser líder?

Quan vaig signar no. Sabia que venia a un dels grans de la Lliga però no m'ho plantejava pas. Sí que es té la sensació que pot passar, de ser en una posició de privilegi i el Sevilla és un equip que està preparat per a això. No ve de nou.

Tampoc és tan anecdòtic no, després de 8 jornades?

Això és potser el que ens diu que estem fent les coses bé. Els resultats hi són. Que duri!

I això que fa unes setmanes amb les derrotes en el derbi i contra el Getafe ja els qüestionaven...

Ja se sap que la línia de guanyar o perdre és molt fina. La Lliga és molt igualada i els detalls decideixen. Contra el Betis vam perdre però hauríem de recordar com. Davant el Getafe nosaltres no vam estar tan malament però ells van ser molt efectius.

Si a Girona ja eren molt estimats per tots els mèrits, aquí anant líders, els fan reverències pel carrer?

(Riu). En àmbit personal no té res a veure amb Girona. Aquí, jo no soc ningú. La gent no em coneix i puc anar a tot arreu tranquil. Per a en Pablo sí que és diferent. Quan es va a davant tot va molt i molt bé, esperem no veure l'altra part. Realment, estic molt bé. El club ens tracta molt bé i la gent també.

Ha notat més exigència pel que fa a afició que no pas a Girona?

El nivell és el mateix però el volum a Sevilla és molt més gran. A Girona l'objectiu era salvar-se i si anàvem bé tot era molt bo. Aquí, l'objectiu és molt alt. Si no l'assolim, les crítiques seran més agres.

I ara es presenten al Camp Nou com a líders. Quin partit espera?

Ja vam perdre-hi a la Supercopa a Tànger en un partit molt disputat. Serà un duel similar. El potencial del Barça el sap tothom. El respecte ens en el tindran igual. Hi era abans i ara. No varia en funció de la nostra posició. Estem preparats per fer-los mal.

Suposo que no sortiran tan alegres com l'any passat amb el Girona (6-1)?

Sempre volem guanyar els partits i amb aquesta idea hi anirem. L'any passat vam parlar-ne amb els jugadors i ens van donar la seva opinió. No els vam pas dir «sortiu i gaudiu». És positiu fer que estiguin còmodes i adaptar la nostra idea amb la seva.

Quin jugador del Sevilla l'ha sorprès més?

Molts. Són jugadors d'una qualitat indiscutible. Pensa que hi ha gent com Banega que ha jugat tres Mundials. És aviat per tenir una relació com la que tenia amb alguns jugadors del Girona, però no en tinc cap queixa. Són tots molt agradables. Destacaria potser Vaclik, el porter. Tant en l'aspecte esportiu com educacional. Ha après castellà de seguida, és molt disciplinat, professional, educat... És un exemple a seguir.

Ha canviat gaire el Jordi Guerrero segon del Girona del Jordi Guerrero segon del Sevilla?

No. L'única cosa és que ara tinc molta més feina perquè juguem dijous i diumenge. Sí que és veritat que és una mica diferent treballar a un equip que ha d'estar a dalt. A Girona com que només teníem un partit per setmana ho vivíem amb una mica més de tranquil·litat.

I Machín també continua igual o el veu canviat?

En la mateixa línia. Tenim una gran exigència. No es pot gaudir d'un partit bo que haguem fet perquè al cap de tres dies tornem a jugar. Ara sí, que hem tingut uns dies de vacances, però de seguida ens toca el Barça i després l'Akhisar turc a l'Europa League.

La manera de treballar al Sevilla és la mateixa que tenien al Girona?

Semblant. Al final juguem dos partits per setmana i això fa que els entrenaments siguin més diferents i n'hi hagi molts de recuperació. El mètode, però, és el mateix. Potser sí que tenim més gent per controlar coses i fem més anàlisi.

De l'estratègia encara se n'encarrega vostè?

És una feina de tots. Potser soc el cap visible perquè se'm veu explicar-ho als jugadors que entren al camp. Tot i això, hi ha molta gent que analitza i filtra informació. Ho posem tot en comú i al final és el míster qui decideix.

El Girona sí que ha canviat. Li està costant trobar la línia. Els va seguint?

Els segueixo menys del que voldria. Quan hi ha un relleu a la banqueta, hi ha un canvi general. No es pot pretendre que tot funcioni de seguida com una roda. Com a gironista, considero que no s'han de fer comparacions perquè, en principi, les perdran totes, ja que venim d'una bona època. L'objectiu ha de ser gaudir de Primera i mantenir-se. No s'ha de sobreexigir a l'equip, l'entrenador, la directiva i la secretaria tècnica. Eusebio és un bon entrenador i ho ha demostrat. No tinc cap dubte que aniran cap amunt. Cal recordar que són a la millor Lliga del món i van estar a punt de guanyar el Barça.

Els canvis de sistema d'Eusebio estan generant força dubtes.

Quan nosaltres perdíem un partit, a en Pablo se li recriminava que no tenia pla B. Ara, el Girona té pla B i el sap utilitzar en un partit. Han competit sempre. Es mantindran. No s'ha de criticar i l'estadi ha d'animar, perquè ajuda a guanyar partits.

El Girona ha fet pocs fitxatges i sort que Portu

Era un dels fitxatges que s'havien proposat igual que molts altres. Semblava que estava encaminat però es va trencar pel que fos. Ara nosaltres passem sense ell i el Girona se n'aprofita perquè el té. El que és curiós és tenir el mercat obert amb la Lliga començada. El Girona té plantilla capacitada per salvar-se i nosltres per estar a dalt. Esperem que ho fem tots dos.

Juanpe i Stuani

A l'agenda dels grans equips hi ha molts jugadors. Si fes de secretari tècnic, Juanpe seria a la meva llista. També Stuani, Granell... Al final, les secretaries tècniques proposes i trien. Com a segon entrenador puc tenir una opinió però això no és el Comunio. Tots van fer una gran temporada i eren a l'agenda de molts equips.

El partits contra el Girona els té marcats amb vermell?

Oi tant! No serà un partit més; serà molt especial. Serà l'únic dia en què no voldré que guanyi el Girona, sinó el meu equip. A veure si estem tots dos molt a prop dels objectius i ho podem celebrar.