El Camp Nou es prepara per vuit dies d'emocions fortes amb partits contra el Sevilla (avui), l'Inter (dimecres) i el Madrid (diumenge 28). El primer capítol d'aquesta Setmana Gran a l'estadi s'escriu avui contra l'actual líder de la Lliga, els de Machín, amb l'objectiu d'acabar amb la ratxa de quatre partits sense guanyar i, de pas, recuperar la primera posició del campionat que el conjunt andalús li va prendre la passada jornada. Els blaugranes tenen com a principal handicap per aconseguir-ho les baixes per lesió que pateixen a l'eix de la defensa i que deixen Piqué i Lenglet com a únics centrals sans. Umtiti segueix pendent de saber si haurà de passar pel quiròfan per solucionar els problemes que pateix al cartílag del genoll esquerre i Vermaelen es va lesionar el bíceps femoral de la cama dreta en el Bèlgica-Suïssa i estarà sis setmanes de baixa.

Per pal·liar les dues absències, el tècnic del Barcelona, Ernesto Valverde, ha cridat aquesta setmana per entrenar amb el primer equip el central del filial Chumi.

El preparador extremeny acostuma a fer rotacions després de l'aturada de seleccions, però la reconquesta del lideratge sembla un objectiu massa llaminer per dosificar esforços, encara que a l'equip se li vingui a sobre un dur calendari la setmana que ve. El que és clar és que si Piqué i Lenglet són fixos al centre de la defensa, Messi i Luis Suárez també ho seran a la punta d'atac. L'Argentí i l'uruguaià estan descansats després de renunciar a participar amb les seves respectives seleccions i quedar-se entrenant a Barcelona. Suárez, a més, aparentment sembla estar recuperat de les seves molèsties al genoll després de dues setmanes de treball específic. Coutinho o Dembélé haurien de completar el trident ofensiu. Al mig del camp, Sergio Busquets i Rakitic semblen fixos i Arthur podria sumar la seva tercera titularitat consecutiva contra l'equip de Pablo Machín.

El Sevilla, líder amb 16 punts, un més que el Barcelona i l'Atlètic de Madrid, afronta una de les sortides més complicades de la temporada amb la confiança que li atorguen els seus quatre triomfs a la Lliga. Pels andalusos serà fonamental estar gairebé perfectes en defensa i aprofitar les ocasions que generin i el gran estat de forma de jugadors clau com Jesús Navas, Banega, Franco Vázquez, Ben Yedder i André Silva. El tècnic recupera Mercado, i podrà fer jugar el seu onze de gala.