El Reial Madrid va tocar fons ahir amb una nova derrota davant del Llevant (1-2), que assaltava el Santiago Bernabéu amb els gols de Morales i Roger abans del quart d'hora. Després d'aquest resultat, es qüestiona encara més el futur de Julen Lopetegui al club blanc, que va ser acomiadat amb una sonada xiulada.

Amb quatre partits sense veure porteria i instaurar un nou rècord de sequera en la història del Reial Madrid -ara de vuit hores i un minut-, els de Lopetegui van aconseguir per fi superar la xarxa de la porteria visitant. Però no va valer per tancar la ferida. Els gols inicials del Llevant, un d'ells decidit pel VAR, deixen tocats al tècnic basc i a l'equip una setmana abans del clàssic. Després d'uns minuts d'intercanvi, amb arribades a les dues àrees, un gran error de Varane va precipitar els esdeveniments al coliseu blanc; Sergio Postigo va posar una genial passada en profunditat que el central francès va deixar botar, provocant que Morales li guanyés l'esquena i es plantés sol davant Courtois per poder batre'l (min. 6). Ja aleshores, van començar a sonar els primers crits d'indignació al Bernabéu, que només cinc minuts després veia com el VAR entrava per primera vegada en acció. Novament Varane era l'antagonista en tocar una pilota amb la mà en una falta decretada a prop de la frontal de l'àrea i que més tard es convertiria en un penal per la consulta amb el videoarbitratge i veure la infracció. Roger, des dels onze metres, no va desaprofitar l'oportunitat d'incrementar l'avantatge, encara que Courtois endevinés el llançament. No obstant això, el conjunt madridista va reaccionar de pressa . En un servei de banda, Casemiro va col·locar-la al pal amb el cap i Asensio, en fora de joc, va empentar la pilota al fons de la porteria. En uns moments d'incertesa, la diana va ser anul·lada pel VAR.

A la represa, els locals van començar a despertar amb l'entrada al terreny de joc de Bale i Benzema. El gal·lès va obligar l'estirada d'Oier en una falta, mentre que el francès va desafiar en un parell d'ocasions els reflexos del porter visitant. El premi a la insistència madridista va arribar al minut 72, quan Marcelo va recollir una passada enrere de Benzema per posar la pilota a l'escaire dret. Els de Lopetegui van persistir fins a confirmar el malson de superar els 465 minuts sense marcar.