El Barcelona rep aquest vespre (21.00) l'Inter de Milà sense la seva gran estrella, l'argentí Lionel Messi, i amb l'objectiu d'aconseguir una victòria que li permeti encapçalar en solitari el Grup B de la Lliga de Campions. Messi es va trencar el radi del braç dret en l'últim partit de Lliga contra el Sevilla i estarà tres setmanes de baixa. Sense l'astre de Rosario el Barça encara aquesta primera setmana en la qual, a més de jugar-se el lideratge contra l'Inter a la Champions, rebrà el Reial Madrid en el clàssic de la Lliga.

Amb el 10 a les seves files, el Barça va golejar el PSV Eindhoven (4-0) i el Tottenham (2-4) en les dues primeres jornades de la màxima competició. Messi va anotar cinc d'aquests vuit gols. Al Camp Nou, intentarà sumar la seva tercera victòria en aquesta Champions davant el conjunt italià, que també ha vençut en els seus dos primers duels europeus, encara que per la mínima (2-1 al Tottenham i 1-2 al PSV). Però la del crac argentí no serà l'única baixa del Barça, que segueix sense poder comptar amb els lesionats Umtiti i Vermaelen. Gerard Piqué i Clément Lenglet continuen com a únics centrals sans de la plantilla, motiu pel qual repetiran titularitat. Luis Suárez no es va entrenar ahir amb l'equip per la seva imminent paternitat però en principi estarà en condicions de jugar.

Ernesto Valverde, podria apostar per Sergi Roberto al lateral dret en detriment de Semedo. Alba és un fix al lateral esquerre. Al centre del camp, Busquets i Rakitic també ho són, però, a partir d'aquí, s'obren tota una sèrie de possibilitats per encaixar en el sistema l'absència de Messi, el jugador que condiciona tot el dibuix d'aquest Barcelona. En aquest context, Valverde podria renunciar al 4-3-3 per reforçar el centre del camp amb Arthur Melo i Arturo Vidal o Rafinha amb volants, Luis Suárez com a davanter centre i Coutinho com a mitjapunta. Si finalment decideix mantenir el trident ofensiu, seria Dembélé qui acompanyaria Coutinho i Suárez a dalt.

L'Inter de Milà també afronta el partit amb una baixa sensible, la del belga Radja Nainggolan, el seu líder al mig del camp i que es va lesionar el turmell esquerre en l'últim derbi contra el Milan. Després de guanyar els seus dos anteriors partits, l'Inter intentarà sumar els primers punts de la seva història al Camp Nou, un estadi del qual sempre ha sortit derrotat, amb un balanç de sis gols rebuts i zero marcats. No obstant això, l'última derrota va resultar dolça per als neroazzurri, que, llavors dirigits per Jose Mourinho, van caure per 1-0 en les semifinals de la Lliga de Campions 2009-10, però van fer bo el 3-1 de l'anada per passar a la final.

De fet, el 3-1 aconseguit a Milà és l'única victòria de l'Inter sobre el Barça, que presenta un balanç favorable de 3 triomfs, 2 empats i una derrota en els sis enfrontaments previs. El conjunt del tècnic Luciano Spalletti arriba en forma a la cita, després de guanyar a l'últim minut el derbi contra el Milan (1-0), encara que l'eufòria per doblegar el seu històric rival va ser amargada per la lesió de Nainggolan.

La baixa del «Ninja» és una pèrdua important, però l'Inter té el consol que el davanter argentí Mauro Icardi, que va decidir el derbi en l'afegit i que es va estrenar a la Lliga de Campions amb dos gols en el mateix nombre de partits, està en ratxa. El capità de l'Inter buscarà prolongar la seva ratxa golejadora al Camp Nou i liderarà la davantera en un trident integrat pel croat Perisic, que apunta a la titularitat malgrat sortir tocat del derbi, i Matteo Politano, ràpid extrem esquerrà. El problema principal per a Spalletti serà reinventar el centre del camp després de la baixa de Nainggolan. El croat Brozovic i Vecino formaran el doble pivot, mentre que a priori Borja Valero i Lautaro Martínez es barallaran per l'última plaça.

D'altra banda, l'Atlètic de Madrid visita (21.00) el Borussia Dortmund.