n Té només 20 anys i no només ha tret el nas a Segona A sinó que té tota la intenció, i concidions, de quedar-s'hi i continuar fent passos com a futbolista professional. Adrián Guerrero (Blanes, 1998) ha trobat a Reus el lloc ideal per créixer com a futbolista. Després d'un any al filial, a Tercera Divisió, enguany forma part del primer equip i, entre Lliga i Copa, de moment ja acumula 5 partits (315 minuts). Titular els dos últims partits de Lliga al Molinón (1-1) i contra el Rayo Majadahonda (2-1), Guerrero és un lateral esquerre «potent i ofensiu» que puja i baixa la banda sempre que pot. Format al planter del Ca La Guidó i del Blanes, amb 12 anys el Barça el va captar després d'un any al Vilassar de Mar. Amb el parèntesi d'una cessió a la Damm, a Can Barça s'hi va estar 7 anys, temps en què va tenir temps de conèixer i admirar el seu gran referent, el calellenc Héctor Bellerín, amb qui compartia taxi cap a la Ciutat Esportiva.

El curs passat, acabada l'etapa de juvenil, va aparèixer la possibilitat de venir al Peralada però la seva posició estava coberta amb Sergi Álamo i Pablo Carbonell i va acceptar la proposta del Reus de jugar un any a Tercera i fer el salt al primer equip. Tal dit tal fet. Després d'un bon any amb el Reus B, enguany, Guerrero és un els herois d'un club que sobreviu entre transalàntics amb una dignitat extraordinària.

Les reestriccions de la Lliga pel que fa al límit salarial ha deixat el Reus amb només 14 jugadors del primer equip inscrits. La resta són tots amb fitxa del filial mentre que l'exllagosterenc Tito Ortiz, Ricardo Vaz, Karim Yoda i l'exblaugrana Isaac Cuenca no han pogut ser inscrits. Guerrero explica que la situació és «complicada» però s'hi resigna. «Són coses del futbol. Jo soc molt jove però hi ha gent veterana que n'ha viscut de tots colors», diu. En aquest sentit, el blanenc revela que els 12 punts sumats fins ara per l'equip són fruit de «la unió» del grup. «El vestidor està molt unit. Anem tots a una, fem pinya i hi ha molt de compromís. Aquest és el secret», assegura el selvatà, que subratlla el fet que l'equip «s'hagi unit i no al contrari» en una situació com aquesta. La possible venda del paquet accionarial majoritari del club -ara a mans de Joan Oliver- podria desencallar la situació i permetre que els jugadors no inscrits siguin donats d'alta al mercat d'hivern.

Guerrero reconeix que la situació directament a ell no l'afecta. «Pel que fa a minuts i convocatòries potser sí que estic gaudint de més protagonisme però jo ja partia com a segon lateral esquerre de l'equip a l'estiu», destaca. El blanenc no és l'únic gironí amb protagonisme al Reus, ja que la setmana passada en el partit de Copa del Rei a Almeria va debutar el palamosí Oriol Ayala, ex del Palamós i del Llagostera, i company de pis de Guerrero.