L'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) ocuparà avui el primer lloc de la graella de sortida del Gran Premi de Fórmula 1 de Mèxic, en què el britànic Lewis Hamilson, campió mundial, arrencarà tercer.

En l'últim instant de la tercera ronda de classificació Ricciardo va fer la seva millor volta en 1: 14.759 minuts i va enviar al segon lloc a l'holandès Max Verstappen, el seu company d'equip, que va marcar 1: 14.785, davant de Hamilton (Mercedes), qui va cronometrar 1: 14.894.

Amb cel ennuvolat i condicions meteorològiques millors que les del matí, la classificació va començar amb emocions per a la gent que va portar màscares amb la cara de l'espanyol Fernando Alonso, va ensenyar cartells a favor de excampió mundial i aquest els va respondre a l'assegurar el pas a la Q2 a 10 segons del tall.

A la segona eliminatòria, Alonso va quedar fora i els primers de la classificació de la temporada es van barallar per la 'pole'. L'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) va prendre la punta, però després va ser superat per Verstapen, qui havia estat el millor en les tres pràctiques lliures i va confirmar la seva empatia amb la pista mexicana, en la qual va guanyar l'any passat.

A segons del tancament, Ricciardo, sisè millor pilot de la temporada, va venir des del darrere i es va imposar per a garantir la posició de privilegi diumenge.

Hamilton, que va aconseguir baixar el temps de Vettel, sortirà des del tercer lloc, que llegeix dóna moltes opcions de lluitar pel primer lloc del Gran Premi, però, sobretot, per assegurar el títol de campió mundial que guanyarà si entra entre els set primers.

De guanyar el campionat, Lewis Hamilton sumarà la seva cinquena corona, arribarà a l'argentí Juan Manuel Fangio i es col·locarà a dues de l'alemany Michael Schumacher, amb set títols.

L'espanyol Carlos Sainz (Renault), dotzè de la classificació de pilots, sortirà a la quarta filera després d'haver-se col·locat vuitè.