ViEl pilot de Roses Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) ha aprofitat la retirada del lleidatà Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) per tallar la pitjor ratxa de resultats de Yamaha en vèncer al Gran Premi d'Austràlia de MotoGP que s'ha disputat al circuit de Phillip Island i en el qual sud-africà Brad Binder (KTM) i l'espanyol Albert Arenas (KTM) han guanyat en les seves respectives categories.

Viñales, que torna al més alt del podi 29 carreres després, ha sabut aprofitar a la perfecció l'oportunitat que li ha brindat la prova, en perdre a un dels seus principals protagonistes, l'actual campió del món, Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V ), quan aquest ha estat envestit pel francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) i la seva moto ha patit danys que l'han obligat a retirar-se.

Márquez no ha pogut aprofitar la seva privilegiada posició en la formació de sortida en aixecar més del previst la roda davantera de la Repsol Honda en el moment de la sortida i al final de recta s'ha vist superat per fins a cinc pilots, encara que un d'ells, l'italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP18) no ha pogut entrar al revolt i ha acabat fent un espectacular recte.

Per davant del campió del món hi havia els italians Andrea Iannone (Suzuki GSX RR) i Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18) i l'australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP17), l'únic que ha aguantat una mica més l'atac de Marc Márquez, qui en la segona volta ja era líder de la cursa.

Dovizioso, en un segon pla durant els entrenaments, que va acabar en la novena posició, ha estat el primer a prendre la iniciativa en la cinquena volta, quan ha avançat Márquez, qui ha tingut un contratemps al final de la recta de meta, en ser colpejada la seva moto per la del francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) quan queia, el que l'ha forçat a retirar-se amb danys en el sub-xassís i colí.

La prova havia perdut a un dels seus principals protagonistes quan Dovizioso s'esforçava per defensar el seu lideratge dels atacs de Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), segon d'entrenaments, l'australià Jack Miller i el mateix Iannone.

Viñales s'ha posat líder en el segon parcial de la vuitena volta i amb una volta ràpida d'1: 29.924 ha aconseguit una mica més de sis dècimes de segon sobre el seu immediat perseguidor en aquest gir, en tant per darrere seu company d'equip, l'italià Valentino Rossi , també iniciava el seu propi atac i se situava segon.

El ritme imposat per Viñales li ha permès anar incrementant a poc a poc el seu avantatge, que en l'onzena volta ja era de 1,3 segons respecte a Rossi i més de segon i mig sobre Andrea Iannone, tercer, qui poc després s'ha colat en un revolt i ha perdut diverses posicions, i mentre que Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) s'anava per terra en revolta quatre.

Una volta més tard l'avantatge de Viñales ja era de gairebé 1,6 segons i en el tretzè gir havia augmentat fins als dos segons, pel que bé es podia dir que el seu intent de fugida havia fructificat.

L'avantatge de Maverick Viñales s'ha acabat consolidant camí de la primera victòria de Yamaha des del Gran Premi d'Holanda de 2017 i seva des de la carrera de França, a Le Mans, també el 2017.

L'han acompanyat al podi Andrea Iannone i Andrea Dovizioso, amb Álvaro Bautista en una més que meritòria quarta plaça en l'única ocasió en què ha pogut pilotar la Ducati Desmosedici oficial de Jorge Lorenzo aquesta temporada.

El sud-africà Brad Binder (KTM) s'ha adjudicat la seva tercera victòria de la temporada en imposar-se per tot just 36 mil·lèsimes de segon sobre l'espanyol Joan Mir (Kalex) i amb els també espanyols Xavier Vierge (Kalex) i Augusto Fernández, en tercera i quarta plaça , respectivament.

El gironí Albert Arenas (KTM)s'ha adjudicat la seva segona victòria en Moto3 per davant dels italians Fabio di Gianantonio (Honda) i Celestino Vietti (KTM), mentre que Jorge Martín (Honda) ha acabat en la cinquena posició i suma ara 215 punts, dotze més que l'italià Marco Bezzecchi (KTM), que no ha pogut puntuar en ser enderrocat pel hispanoargentí Gabriel Rodrigo (KTM).