El Reial Madrid va confirmar ahir al vespre la destitució de Julen Lopetegui com a entrenador del primer equip, tot just quatre mesos i mig després de contractar-lo i just l'endemà que el conjunt madridista allargués el seu mal moment amb una duríssima derrota contra el Barça (5-1 ) al Camp Nou. Santiago Hernán Solari, tècnic del filial, va ser nomenat com el seu substitut provisional, a l'espera que en els propers dies arribi un nou preparador. Antonio Conte, que semblava el candidat més ben situat, està ara gairebé descartat per discrepàncies en la durada del contracte. Opcions com les de Robert Martínez, ara seleccionador belga, tornen a agafar força.

El mal resultat en el clàssic d'aquest diumenge ha precipitat la fi de l'etapa del guipuscoà, una notícia amb la qual ja s'especulava des de feia diverses setmanes i que es produeix amb l'equip novè a la classificació després de quatre victòries, dos empats i quatre derrotes, i a set punts del lideratge que ostenten precisament els d'Ernesto Valverde. El dur revés a la Ciutat Comtal va ser a més la cinquena derrota, tercera seguida en Lliga, en els últims set partits, una ratxa en què l'actual campió d'Europa només ha estat capaç de guanyar el modest Viktoria Plzen txec, per un ajustat 2 -1, a la Lliga de Campions. Sevilla (3-0), Alabès (1-0) i Llevant (1-2), en Lliga, i el CSKA (1-0), a la Champions, també van saber guanyar el Reial Madrid, mentre que l'única nota positiva va ser l'empat sense gols en el derbi davant l'Atlètic (0-0).

L'última victòria de l'equip blanc en el torneig domèstic va ser fa més d'un mes, el 22 de setembre, davant l'Espanyol per 1-0. Lopetegui deixa el seu càrrec amb un pobre balanç de sis triomfs, sis derrotes i dos empats en els seus 14 partits oficials, on l'atac s'ha ressentit després de la marxa de Cristiano Ronaldo amb 14 gols a favor en la Lliga Santander, deu d'aquests en les seves primeres tres jornades, i la mateixa xifra en contra, mostra també d'una debilitat defensiva que l'ha fet anar a remolc en gairebé tots els seus partits. Julen Lopetegui tanca d'aquesta manera un dolorós any 2018 on ha patit dues destitucions en menys de cinc mesos. El d'Asteasu, de 52 anys, havia de dirigir Espanya al Mundial de Rússia, a la qual havia arribat el 2016 i amb la qual acabava de renovar fins al 2020, però Luis Rubiales, president de la Reial Federació espanyola de Futbol (RFEF), el va acomiadar després de saber-se, a tres dies del debut al torneig davant Portugal, que seria el proper entrenador del Reial Madrid.