El tècnic barcelonista Ernesto Valverde ha donat descans a set jugadors del primer equip (Ter Stegen, Gerard Piqué, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Coutinho, Luis Suárez i Jordi Alba) que no jugaran a Lleó en el partit de Copa de demà a la nit contra la Cultural. Segons va comunicar l'entitat blaugrana, cap d'ells va entrenar-se ahir, en una jornada d'entrenament de recuperació, i tampoc s'entrenaran avui. Per aquest precís motiu cap dels set viatjarà a Lleó, on el Barça debutarà aquest any a la Copa del Rei, un partit corresponent a l'anada dels setzens de final que es jugarà a dos quarts de deu de la nit.

Solució a la «Messidependència»

Nou gols i el lideratge a la Lliga de Campions i la Lliga Santander des que el '10' va deixar orfe l'equip per un lesió en el braç dret. Així ha solucionat el Barcelona, durant l'última setmana, la seva famosa «Messidependència». Contra el Sevilla, Messi va donar el primer a Coutinho i va marcar el segon abans de retirar-se amb fractura de ràdio, en el minut 26. Sense ell al camp, el Barça va solucionar el partit amb dos gols més de Luis Suárez i Rakitic i un 4-2 que li valia el lideratge en solitari a la Lliga espanyola. Li quedaven 21 dies de competició sense l'astre argentí, tres setmanes de travessia en el desert. La primera, especialment dura, ja que rebia l'inter de Milà i el Reial Madrid al Camp Nou.

Sense Messi, el 4-3-3 té menys sentit i Valverde va decidir retocar el dibuix, passant a un 4-4-2, amb Rafinha reforçant el centre del camp i Coutinho jugant per darrere de Suárez a la punta d'atac. El mateix Rafinha obria el compte i Jordi Alba el tancava per despatxar l'Inter (2-0) amb pressió alta, recuperació després de pèrdua i un joc coral que situava els blaugranes, també en el lideratge en solitari del seu grup de Champions. Al Madrid li aplicaria la mateixa recepta quatre dies després. Valverde va repetir l'onze que va convèncer en la màxima competició europea i el Barcelona li va ficar cinc més a l'etern rival.

Prescindint del trident ofensiu per sumar una peça més en la medul·lar i aprofitant la profunditat dels seus laterals, els blaugranes han trobat l'antídot a l'absència del seu capità. I és que, en la nova recepta de Valverde per acabar amb la 'Messidependència', tots semblen haver entès el seu rol, fins el mateix Dembélé, que ha perdut la titularitat però rendeix com a revulsiu en la segona meitat.