La Cultural Leonesa rep avui, nou anys després, el Barcelona, defensor del títol, a la mateixa eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei amb la intenció de plantar cara al recent triomfador del clàssic, malgrat que es presenti a Lleó amb una imatge molt diferent plena d'absències.

El Barcelona inicia la defensa del títol de Copa amb un equip ple de suplents. Després de golejar el Reial Madrid (5-1) al clàssic de la Lliga, el tècnic del conjunt blaugrana, Ernesto Valverde, ha donat descans a set titulars: Ter Stegen, Gerard Piqué, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Coutinho, Luis Suárez i Jordi Alba. Cap d'ells estarà a Lleó, ni tampoc els lesionats Leo Messi, Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen, mentre que el porter Jasper Cillessen, que dilluns no es va entrenar per una gastroenteritis, és dubte.

Com és habitual en aquest tipus de partits, Valverde completarà la convocatòria, que donarà després de l'últim entrenament, amb futbolistes del primer equip que solen quedar-se a la grada per decisió tècnica, com els centrecampistes Denis Suárez, Carles Aleñá i Sergi Samper i el davanter Malcom Felipe de Oliveira. I també com futbolistes del Barça B. Dilluns es van entrenar amb el primer equip els porters Lazar Carevic i Iñaki Peña, els defenses Chumi, Jorge Cuenca i Juan Miranda i el migcampista Riqui Puig. Jugadors com Arturo Vidal, Ousmane Démbéle o Munir seran titulars.