La Federació Catalana de Patinatge ja ha venut més de 3.000 entrades anticipades pel Catalunya Stars, una «competició de competicions», en paraules del president de l'ens, Ramon Basiana, que aquest dissabte (18.00) reunirà els millors patinadors del món a Fontajau. Els organitzadors s'han proposat que aquesta segona edició ompli «una instal·lació emblemàtica» per al patinatge català i en la qual ja s'ha consolidat aquest esdeveniment, que tot just va néixer l'any passat. «Es fa molt complicat pensar el Catalunya Stars en un altre lloc que no sigui Fontajau», va admetre Basiana ahir durant la presentació que es va fer a l'Ajuntament. Les localitats tenen un preu de 10 euros i es poden aconseguir a l'adreça d'internet fecapa.koobin.com. També n'hi haurà el mateix dia de la competició a les taquilles del pavelló.

Basiana va subratllar que el que es veurà dissabte a Girona «és la millor competició de patinatge del món» i va engrescar els aficionats a no perdre's la cita, que es podrà seguir en directe per televisió a través de la Xarxa Audiovisual Local. En l'acte de presentació d'ahir també hi van ser presents el regidor d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Josep Pujols; el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, i el president del Comitè Català de Patinatge Artístic, Eduard Casals.

El Catalunya Stars és un espectacle amb els millors patinadors individuals i de xou catalans, tant en categoria masculina com femenina, que competeixen repartits en tres equips: el groc, el vermell i el blau. En joc hi haurà premis en metàl·lic. Un jurat professional format per tres jutges internacionals més un de popular (format pel públic que segueix la competició en directe i des de casa) puntuarà les actuacions de cada component dels equips, fins formar la classificació final.

La capital del patinatge

Josep Pujols, per la seva banda, va voler destacar en la seva intervenció que amb el Catalunya Stars «Girona es converteix en la capital del món del patinatge artístic, on participaran integrants de tots els podis de totes les especialitats dels campionats de Catalunya d'aquesta disciplina». El regidor també va animar tots els gironins i gironines, i les persones que visiten les Fires, a gaudir d'aquest espectacle, que complementa les múltiples activitats lúdiques, culturals i esportives que hi ha programades per a aquests dies. L'any passat el Catalunya Stars va reunir uns 2.500 espectadors i en el dia d'avui, per aquesta segona edició, ja ha superat les 3.o00 localitats venudes, amb la qual cosa la voluntat dels organitzadors és arribar al ple, situat en els 4.500 espectadors.

L'equip Groc estarà format per Llorenç Álvarez, Carla Escrich, Marina Gibaja, Àngela Martín-Mora, Eloi Canals, Pau Garcia i Carla Méndez, més el grup de xou gran del Reus Deportiu, el petit del CP Aldea, el juvenil del CP Bescanó i el quartet de l'ASSPA Lliçà de Vall. L'equip Vermell el formaran Pere Marsinyach, Noemí Isla, Meritxell Bachero, Arnau Albiol, Sara Castillo, Àlex Medina, la parella formada per Mireia Martínez i Aleix Bou, el grup de xou gran del CPA Olot, el petit del CP Matadepera, el juvenil del Reus Deportiu i el quartet del CP Guixolenc. Per últim, l'equip Blau el formaran Mònica Gimeno, Sergio Canales, Evelin Hernández, Àlex Ilici, Grace Tara Lloret, Laura Quintero, la parella formada per Elisenda Prat i Artur Balaguer, el grup de xou gran del CPA Girona, el petit del PA Maçanet, el juvenil del CP Celrà i el quartet del Foment Cardoní. La competició tindrà una durada de tres hores.