El jugador del FC Barcelona Lionel Messi va ser imputat per la justícia argentina per blanqueig de diners a través de la seva fundació, de la mateixa manera que el seu pare, Jorge Messi, i «totes les persones que hagin manejat diners» en aquesta institució. Messi va ser imputat pel fiscal en matèria penal econòmica Pablo Turano davant el jutge Gustavo Meirovich, qui va demanar investigar el jugador del Barça arran de les donacions que es van fer a la Fundació Leo Messi a l'Argentina. Ara la decisió està en mans del jutge, qui haurà de resoldre si s'estima la petició del fiscal després de les sospites de «blanqueig de diners».

Fa menys d'una setmana, un excol·laborador de la Fundació Leo Messi va ser requerit per la justícia argentina i va assenyalar suposades «maniobres il·lícites» que es realitzaven amb els diners que percebia la fundació i que no haurien estat destinats a projectes socials.

En un altre ordre de coses, després de golejar el Reial Madrid (5-1), el Barcelona defensa el lideratge a l'estadi de Vallecas, on l'espera un Rayo Vallecano empès per les urgències i que busca sumar el primer triomf de la temporada com a local. El conjunt blaugrana arriba a més descansat, ja que set dels seus titulars no van viatjar a Lleó per jugar el dimecres partit de Copa.

Per tant, el Barça reprèn el pols a la Lliga pletòric de moral després de solucionar de forma brillant l'absència de Leo Messi davant dos rivals d'entitat com l'Inter de Milà a la Lliga de Campions i el Reial Madrid en el torneig domèstic. L'astre argentí ha tornat aquesta setmana als entrenaments després de trencar-se el radi del braç dret contra el Sevilla, però encara no té l'alta mèdica i tampoc estarà a Vallecas. Per tant, i en absència del 10, Valverde podria repetir el mateix onze per tercer partit consecutiu. Els defenses Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen i el migcampista Sergi Samper també són baixa per lesió, mentre que el migcampista Carles Aleñá debuta en una convocatòria lliguera després de la seva bona actuació a la Copa.

Això sí, Valverde va advertir durant la prèvia que el seu equip ha d'aprendre de la derrota que va patir a Butarque (2-1).