Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), autor del millor temps d'entrenaments, ha estat sancionat amb la pèrdua de sis posicions en la formació de sortida per al Gran Premi de Malàisia de MotoGP que demà, diumenge, es disputa al circuit de Sepang, per molestar a l'italià Andrea Iannone (Suzuki GSX RR) i ser reincident.

Márquez ha reconegut que ha destorbat lleument a l'italià durant la segona qualificació i en haver estat ja sancionat amb la pèrdua de tres posicions en el Gran Premi d'Austin d'aquest any, els comissaris el consideren reincident i augmenten la sanció a aquestes sis posicions a la sortida.

Pole incontestable per Àlex Márquez

El català Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex) ha sumat la seva tercera millor classificació de l'any en ser el més ràpid en la sessió oficial d'entrenaments per al Gran Premi de Malàisia de Moto2.

Márquez, que ha caigut sense conseqüències al final de la tanda, ha marcat un nou rècord absolut de la categoria en rodar en 2: 05.629 en la tercera volta que ha fet al traçat, l'únic pilot que va rodar en aquest segon,l'italià Luca Marí (Kalex), segon a 488 mil·lèsimes de segon, i el francès Fabio Quartararo (Speed ??Up), tercer, a 666 mil·lèsimes.

Nou rècord i onzena "pole" per a Jorge Martín

L'espanyol Jorge Martín (Honda) ha aconseguit un nou rècord absolut de volta ràpida al circuit de Sepang, escenari demà, diumenge, del Gran Premi de Malàisia de Moto3, i l'onzena millor classificació ("pole") d'entrenaments de la temporada.

Martín ha marcat un millor temps de 2: 11.731, de manera que "ha fet pols" l'anterior rècord, que tenia des de l'any passat Joan Mir (Honda), l'últim campió del Moto3, amb 2.12.078, encara que molt a prop, després de la seva estela , ha acabat el seu rival més perillós en la lluita pel títol mundial, l'italià Marco Bezzecchi (KTM), amb 2:11.763..