A l'estiu, veient la plantilla que estava fent l'Spar Citylift Girona, un bon coneixedor del club de Fontajau i del bàsquet femení, comentava que, duels contra l'Avenida a banda, l'Uni no perdia cap més partit de lliga amb l'única possible excepció que «pagui el cansament d'un viatge d'Eurocup en un partit jugat en dissabte fora de casa».

I aquest supòsit es va donar ahir a La Seu d'Urgell on l'Spar Citylift Girona que, dimecres havia jugat al mig de l'Atlàntic (Les Açores) en Eurocup, no va tenir prou energia, ni en alguns casos suficient mentalitat per evitar que un intens i encertat Cadí li anotés 86 punts. Al final, tot i que l'orgull de Núria Martínez i els rebots ofensius de Colhado, van permetre arribar al darrer minut a només quatre punts (83-79), el partit va caure del costat de les locals per cinc punts 86-81 amb l'agreujant que Keisha Hampton va deixar la pista visiblement coixa en el tercer quart i ja no va tornar més a la pista amb dolor a l'adductor. La teoria de l'estiu, d'una derrota només possible tornant d'Europa, va agafar més consistència amb la lesió de Bea Sánchez que ha deixat l'Uni amb només vuit professionals i a un Surís desarmat en cas de tenir problemes de faltes o, com ahir, físics (Hampton).

Després d'un primer partit prou igualat, però amb el Cadí més minuts per davant, en el tercer quart l'Uni encara va tenir més problemes per defensar amb intensitat. Tant en individual com amb una zona 2-3 plantejada per Surís. Les pirinenques es van arribar a posar quinze punts per sobre en el marcador en més d'una oportunitat. L'orgull de Núria Martínez i els rebots ofensius de Colhado van forçar un final igualat. Un triple de Laia Palau deixava l'Uni a només quatre punts a manca d'un minut Palau (83-79), però dos tirs lliures de Richaards i un de Kraker van assegurar la victòria pirinenca (86-81).