L'Associació Atlètica Mitja de Figueres ha presentat les novetats de la tercera edició, que tindrà lloc el proper 2 de desembre del 2018. La Federació Catalana d'Atletisme ha homologat la cursa de 10 km i, per tant, la Mitja es professionalitza. També s'han ampliat el nombre de categories i per primer cop tindrà premi especial el #kmllançat de la de 10 km. Si bé els guanyadors del km llançat que acabin la Mitja segons el reglament obtindran un vol en globus per l'Empordà, els més ràpids del #kmllançat rebran el premi d'una excursió en catamarà per a dues persones pel cap de Creus.

Entre els noms de prestigi que ja hi han confirmat la seva presència, hi haurà Sheila Avilés, corredora internacional de 25 anys de curses de muntanya amb l'equip Buff, guanyadora del Campionat de Catalunya i Espanya de curses de muntanya 2018 i, sobretot, campiona del Món de les Skyrunning World Series, en la modalitat Sky Classic.

Els altres grans fitxatges de la tercera edició són Xavier Tomassa, campió de Catalunya de Marató 2018, i Mohamed El Ghazouani, recent guanyador de la Global Energy Bimbo de Barcelona i de la Cursa DIR Mossos d'Esquadra de Sant Cugat. A nivell internacional vindran Molly Supple, triatleta internacional de la selecció d'Estats Units i Dimitrijs Serjogins, atleta de La Sansi, internacional per la selecció de Letònia i un dels favorits a la victòria.

L'organització busca convertir el tercer any de cursa en un espectacle lúdico-festiu i, per això, ha convidat l'humorista Sara Escudero, que ara presenta el programa Dfiesta a la 2 de TVE, a ser una de les voluntàries de la cursa de 10km.