I per fi, la tranquil·litat. La calma, guanyar sense patir ni pràcticament despentinar-se. Una rara avis al Reial Madrid, almenys en els darrers mesos. Amb Solari a la banqueta, l'equip ja celebra victòries a la Copa del Rei, a la Lliga, i des d'anit a la Champions. Amb prémer l'accelerador a la primera meitat en va fer prou per escombrar el dèbil Viktoria Plzen. Golejada i els vuitens de final que són a tocar. Ara, li quedarà jugar-se amb el Roma el primer lloc del grup en les dues jornades que queden.

Més que bon joc, el que necessita aquest Reial Madrid són resultats. Una ratxa de cinc partits sense guanyar havien esgotat la paciència de la directiva, que va despatxar Julen Lopetegui de manera fulminant. El seu relleu, sigui temporal o per quedar-s'hi fins més temps, de moment compta els seus partits per victòries. La més clara i contundent, la que aconseguia ahir en la seva competició preferida. Fins a cinc gols van aconseguir els blancs contra el Viktoria Plzen. Un rival, el conjunt txec, que va aguantar prou bé d'entrada i que va signar uns més que correctes 20 primers minuts. Però fins aquí. Un doblet de Benzema, un gol de Bale i un altre de Casemiro feia que el marcador, al descans, fos ja premonitori: 0-4. No hi havia color. Les diferències, al damunt de la gespa, no van fer altra cosa que anar creixent. A la segona meitat, Kroos va completar la golejada amb el cinquè i definitiu gol per al seu equip. Fins i tot Vinicius va tenir el seu protagonisme, en la darrera mitja hora (per exemple, va conduir el contracop que acabaria amb el 0-5), en una nit en què van participar uns quants futbolistes que venen de baix.

Amb aquest resultat, el Reial Madrid s'enfila fins als 9 punts a la classificació del grup G. Els mateixos que té el Roma, que no va fallar i va imposar-se al sempre difícil camp del CSKA rus (1-2). Els de Solari, precisament, visiten el camp dels italians en la propera jornada. Un duel clau per determinar qui pot passar ronda com a primer.