El Barcelona, amb l'argentí Leo Messi ja recuperat, rep avui el Betis (16.15 hores) amb l'objectiu de consolidar-se en el lideratge abans de l'aturada de la competició a causa dels compromisos de les seleccions nacionals. Messi i també el defensa francès Samuel Umtiti van rebre ahir l'alta mèdica després de superar les seves respectives lesions, encara que solament l'astre argentí apunta a l'onze titular davant el conjunt sevillà. Encara més tenint en compte que Valverde no pot comptar per a aquest partit amb el brasiler Philippe Coutinho, que estarà entre dues o tres setmanes de baixa per una lesió muscular, i ha deixat fora de la convocatòria Ousmane Dembélé. El punta francès no es va presentar a l'entrenament del passat dijous al·legant una gastroenteritis i ahir es va exercitar al marge dels seus companys. «Això de Dembélé no és un càstig, però cadascú pot interpretar-ho com vulgui. De vegades uns van convocats i de vegades hi van altres. I el que intento és fer el millor per al meu equip i per al meu club», manifestava Valverde en la roda de premsa prèvia al partit.

Qui podria tenir la seva oportunitat és el brasiler Malcom, autor del gol blaugrana davant l'Inter de Milà (1-1), que podria formar tripleta atacant amb Leo Messi i Luis Suárez. La resta de l'onze segurament serà l'habitual amb l'única excepció de la possible entrada del xilè Arturo Vidal per reforçar la medul·lar i donar descans al croat Ivan Rakitic.

El Reial Betis, per la seva banda, arriba a Barcelona disposat a recuperar el vol a la Lliga, en la qual el seu catorzè lloc contrasta amb la seva bona trajectòria a l´Europa League, competició en la qual es manté invicte i lidera el seu grup, i amb la il·lusió de donar la campanada vint anys després de la seva última victòria al Camp Nou (1-3 en la temporada 1997-98 i amb el mític Luis Aragonés a la seva banqueta). Setién podria incloure el defensa Sidnei, que va descansar el dijous, pel marroquí Zou Feddal, i repetir amb Cristian Tello com a carriler dret ?l'altra opció és Antonio Barragán en seguir lesionat Francis Guerrero?, i amb el portuguès William Carvalho, Sergio Canales i l'argentí Giovani Lo Celso al mig del camp.