Leo Messi era notícia el 18 d'octubre passat quan inaugurava, satisfet per haver aconseguit recaptar els 30 milions d'euros necessaris, les obres del nou centre de càncer pediàtric de l'Hospital Sant Joan de Deú. L'astre argentí del Barça ha sigut un dels padrins de la campanya «Para los valientes», que des del 2017 busca recursos econòmics per a aquest nou centre de referència que estarà operatiu el 2020. En tot aquest temps ha aconseguit més de 100.000 donatius particulars, 150 d'empreses i les dels 10 donants fundadors. Al voltant de 640 euros corresponen als diners que va recaptar, uns dies més tard d'aquell acte, l'Sporting Vidrerenca, de Tercera Catalana, el dia de la seva presentació. Un petit gran gest que pretén transmetre valors, amb fets.

«Volíem ser diferents, perquè de clubs modestos com el nostre n'hi ha molts. I ho volíem fer amb alguna iniciativa que ens permetés transmetre els valors que ens agraden als nostres jugadors», explica el tècnic del primer equip i un dels coordinadors de l'entitat, Carles Castell. Va ser així com van trucar la porta de Sant Joan de Déu i van concretar que els farien arribar productes de merxandatge del centre per vendre'ls el dia de la presentació, en el marc de la campanya «Para los valientes». L'èxit va ser tan gran que a quarts de quatre de la tarda, i l'acte començava a les quatre, ja no quedaven ni les engrunes. Entre aquests productes i la venda de tires a un euro pel sorteig de samarretes firmades del Barça, la selecció catalana i el Nàstic van arribar als 640 euros. «Ser solidari costa molt poc. S'imagina el que es podria aconseguir multiplicant aquesta xifra per tots els clubs que hi ha a Girona?», es pregunta.

La presentació de la Vidrerenca va mobilitzar més de 300 persones, la meitat de les quals eren futbolistes dels diferents equips del club. Els mateixos jugadors van col·laborar despatxant els productes de Sant Joan de Déu que els van fer arribar. El club, a més, va aprofitar el gest per conscienciar-los «sobre la realitat del càncer infantil i fer-los veure que molt a prop nostre hi ha gent que pateix». Carles Castell afirma que «segurament no guanyarem cap lliga, però més que resultats, busquem formar persones. Nosaltres som una escola de futbol modesta, quan un jugador despunta de seguida d'altres equips el venen a buscar, i al final això és l'únic que ens queda, haver contribuït positivament en el seu desenvolupament».

La nova instal·lació comptarà amb 13.196 metres quadrats en un edifici de quatre plantes que s'ubicarà al costat de l'actual Hospital Sant Joan de Déu, connectat per una passarel·la a l'edifici principal. I un petit granet de sorra haurà arribat des de Vidreres.