La selecció espanyola haurà d'esperar un empat entre Anglaterra i Croàcia a l'última jornada de la fase de grups de la Lliga de Nacions per confirmar la seva presència a la Final Four, després de perdre davant la vigent subcampiona del món en un final de partit trepidant (3-2). Els homes de Luis Enrique van sortir sense nord, deixant la pilota al seu rival i entregant l'espai al centre del camp, on Busquets va trigar a trobar la seva brúixola. Perisic va avisar amb una rematada al pal als cinc minuts i Espanya no va despertar fins a la vora del descans amb dos llançaments de Saül i Isco que van servir com a primera resposta davant la superioritat local.

A la segona meitat, però, Luis Enrique va activar els seus i va fer pujar la línia de pressió bastants metres. Menys sortida per als balcànics i més presència quan la pilota passava per les botes de Ceballos, un dels millors. No obstant això, van ser els pupils de Dalic els que van prendre la iniciativa en el marcador en una falta d'entesa entre Sergi Roberto i Ramos. La pilota va quedar per a Kramaric, que va batre De Gea amb molta facilitat.

Espanya va poder empatar als dos minuts després d'una jugada entre Isco i Ceballos que va rematar aquest darrer. Va ser en aquest moment quan van arribar les millors oportunitats per a Espanya. Asensio va tenir bons minuts, però sobretot Iago Aspas, que va estavellar la pilota al travesser després d'una jugada embolicada. Espanya va perdonar i Croàcia, sense mereixements, va treure profit a un centre de Modric que va rematar Jedvad.

Espanya va trobar oxigen en una mà de Vrsaljko dins l'àrea que Sergio Ramos va convertir en l'empat a dos des del punt de penal, però quan més apretaven els homes de Luis Enrique per aconseguir la victòria que els assegurava la classificació, de nou Jedvad va decidir el partit.