Antonio Rodríguez, Rodri, va ser presentat dimecres com a nou entrenador de l'Extremadura, al qual arriba amb el repte de mantenir l'equip, actualment en descens, a Segona A. El tècnic, de 47 anys, aterra a Almendrelajo enmig de certa polèmica i, pràcticament, calcant la manera com va deixar l'Olot ara farà sis anys. Dilluns, menys de dos mesos després de comprometre's amb el Tenerife (25 de setembre) per integrar-se al cos tècnic de José Luis Oltra, Rodri va acceptar la proposta que li va arribar de l'Extremadura per ser primer entrenador. Una oportunitat per tornar a dirigir a la categoria de plata com a màxim responsable però també un altre episodi gris en la trajectòria d'un professional apassionat i del qual tothom parla meravelles pel que fa a coneixements futbolístics. A Almendralejo, Rodri intentarà redreçar el rumb d'un equip acabat de pujar que no troba el seu lloc a la categoria (21è amb 9 punts a 4 de la salvació).

Els fets de dilluns evoquen per força els de fa sis anys a la Garrotxa, quan Rodri era l'entrenador d'un Olot intractable a Tercera que caminava amb pas ferm cap al play-off d'ascens. El 9 de desembre del 2012 i després d'una victòria al camp del Vic, Rodri va comunicar al president Joan Agustí que deixava el càrrec per acompanyar Raül Agné al Cadis, de Segona B. El dirigent li va demanar que s'ho rumiés bé i s'ho repensés però no hi havia res a fer. L'endemà al matí, sense acomiadar-se, va deixar una carta a l'empresa d'Agustí i va agafar el cotxe cap a terres andaluses per fer de segon entrenador del Cadis. La seva sortida va generar «malestar i indignació» al club garrotxí sobretot perquè el Cadis va anunciar el seu fitxatge abans que Rodri presentés la seva renúncia. El club va detallar en un comunicat que el tècnic s'havia «compromès» a no marxar de l'entitat aquella temporada encara que Agné el reclamés. Tot i això, al cap de dos anys, l'Olot hi va recórrer de nou perquè substituís Arnau Sala a la banqueta i fes reaccionar l'equip. Rodri va aconseguir capgirar la dinàmica de l'equip i evitar el descens. El curs següent (15-16) va ser destituït a la 26a jornada i l'equip va caure a Tercera.

Oltra i les formes

La seva sortida a Tenerife tampoc ha estat brillant. Lògicament, el Tenerife no s'ho ha près bé i ho va deixar ben clar en un comunicat en què recordava que «ni el conjunt extremeny ni l'interessat van posar en coneixement del Tenerife en cap moment ni l'interès ni les negociacions amb un tècnic que tenia contracte en vigor fins al 30 de juny de 2019». El Tenerife anava més enllà i qualificava «d'errònies i gens esportives» les maneres fetes servir per Rodri en el missatge de comiat. Un dels capitans, Carlos Ruiz, es mostrava comprensiu amb Rodri. «És un paio excel·lent, que havia encaixat molt bé al grup. Suposo que és ambiciós i vol entrenar. Li ha sortit aquesta possibilitat i me n'alegro per ell, perquè es mereix entrenar a Segona A», deia. Ahir era Oltra qui hi deia la seva sense voler fer gaire sang. «No en vull parlar gaire. El veig molt preparat. M'hauria agradat que continués i entenc que les formes en la sortida podien haver estat d'una altra manera», deia.

De Xipre a Saragossa

Després de la seva segona etapa a l'Olot, a l'estiu del 2016, Rodri va acceptar fer les maletes per ser el segon entrenador de l'expalamosí Antonio Puche a l'Anorthosis Famagusta de Xipre. Allà, també va tenir una sortida controvertida quan va deixar el càrrec una setmana després de ser nomenat primer entrenador arran de la destitució de Puche. El motiu? Una trucada d'Agné perquè fos el seu segon al Saragossa (novembre 2016).

La temporada passada, Rodri va encetar una nova etapa a la seva carrera com a primer entrenador a la Pobla de Mafumet, amb Edu Vílchez de segon. La destitució de Lluís Carreras va fer que Rodri passés a fer-se càrrec del Nàstic a Segona A, on no va tenir sort, i al cap de 20 partits va ser destituït. Aquesta temporada no tenia equip fins que, a finals de setembre, Oltra el va trucar perquè treballés amb ell al Tenerife. Ara, ha decidit volar sol de nou i acceptar el repte de salvar l'Extremadura.