El temporal de llevant que afecta la demarcació de Girona ha compartit protagonisme amb els gairebé 1.000 corredors que han pres la sortida aquest matí a la CMG (Cursa de Muntanya de Girona). David Adan i Marta Molist han guanyat la carrera unificada del Trail i l'Express, un recorregut alternatiu de 13 quilòmetres a causa del fort temporal que afecta la zona. La Transgavarres, prova reina de la jornada i que uneix la platja de Palamós amb el centre de Girona, ha hagut de ser neutralitzada a Cruïlles amb gairebé 30 quilòmetres de cursa.

La Transgavarres ha començat sense pluja tot i que amb el circuit molt carregat d'aigua, i aviat l'organització ha pres la decisió de neutralitzar la cursa i donar-la per finalitzada a Cruïlles gairebé transcorreguts 30 quilòmetres. Les fortes pluges que han assolat la Costa Brava no han permès gaudir de la zona als corredors i l'organització ha decidit convidar els participants a la Transgavarres 2019.

La climatologia ha obligat a reorientar les altres dues distàncies del dia, i la competició s'ha centrat en una versió de la Express de 13 quilòmetres amb participació dels corredors inscrits a l'Express i la Trail.

Els millors han estat David Adan amb un crono de 1h07'23", seguit d'Abel Rey amb 1h07'43" i de Marc Mascarill amb 1h08'22". En categoria femenina la vencedora ha estat Marta Molist amb 1h20'18", per davant d'Íngrid Ruiz amb 1h22'44" i Laura Sitja amb 1h26'11".