La vuitena edició de la Cursa de Muntanya de Girona que es va celebrar ahir va ser molt diferent a les proves dels anys anteriors. Amb aquestes proves l'organització pretén reivindicar el massís de les Gaverres, un lloc emblmàtic de les comarques de Girona. Però aquest any les fortes plujes van obligar a neutralitzar la Transgavarres, on hi havia camins plens d'aigua, mentre que l'organització també va haver d'unificar l'Express i la Trail en una versió de la Express de 13 quilòmetres.

En aquesta prova, els participants van haver de superar un circuit tècnic i dinàmic, i en què hi havia constants pujades i baixades. En categoria masculina el guanyador va ser David Adan amb un temps de 1:07:23, que es va imposar per vint segons a Abel Rey. El podi el va completar Marc Mascarill (1:08:22). Per altra banda, en categoria femenina la victòria va ser per Marta Molist, que es va imposar amb un crono de 1:20:18 per davant d'Íngrid Ruiz (1:22:44) i Laura Sitja (1:26:11), que van completar el podi.

Però la prova reina de la jornada, la Transgavarres es va haver de neutralitzar quan els corredors van arribar a Cruïlles. De fet, el dia anterior ja havien ofert als corredors participar a la Trail perquè l'organització ja va preveure el mal temps. L'organització també va reduir el recorregut de la cursa de 55 a 52 quilòmetres, entre Palamós i Girona i ja al mateix matí van dir que hi havia la possiblitat que la cursa acabés a la Bisbal.

Així i tot, ahir la cursa va començar amb normalitat a Palamós, sense pluja, però els corredors es van veure sorpresos per un circuit ple d'aigua. Els participants van haver de passar per torrents on l'aigua baixava molt fort i arribava, en algunes ocasions, a l'alçada dels genolls.

En el primer punt d'avituallament, passats 13 quilòmetres, l'organització va confirmar als participants que la cursa acabava a la Bisbal, però abans d'arribar al segon avituallent els atletes van veure que no podien superar el Daró, que s'havia desbordat en diversos trams del seu pas, i van decidir tornar al primer avituallment, on van decidir avançar per la carretera de La Ganga per arribar a Cruïlles, on es va neutralitzar la prova. En total, els participants van recórrer uns 30 quilòmetres, però només una setzena van ser del circuit establert per l'organització. Un recorregut que aquest any no ha pogut acabar a la Plaça Sant Domènec, al Barri Vell de Girona, com era de costum.

S'ha de dir que la Transgavarres no es va suspendre per la pluja constant que va caure al llarg del dia a molts indrets de la comarca gironina. La prova es va neutralitzar perquè els corredors no podien passar per un recorregut ple d'aigua i bassals i on en algunes ocasions, la llebre havia de trobar una camí alternatiu per on els participants poguessin passar.

En total, van ser gairebé uns 1.000 corredors que van participar en la Cursa de Muntanya de Girona tot i la pluja. L'organització, però, va tenir un detall amb els participants de la Transgavarres i va decidir regalar-los la inscripció per l'edicó del proper any, ja que ahir no van poder acabar la prova.