Tres mesos després d'aterrar a Barcelona, el xilè Arturo Vidal tindrà per fi l'oportunitat de jugar un gran partit com a titular, i podria ser dissabte al Wanda Metropolitano contra l'Atlètic de Madrid, una porta que se li ha obert per la lesió d'Ivan Rakitic.

Vidal, un jugador acostumat a ser titular allà on vagi, es troba des que va arribar al Barcelona en una situació particular: no és la primera opció d'Ernesto Valverde i només és utilitzat per l'entrenador com a primera opció des de la banqueta. I Arturo Vidal no ho portava gaire bé, almenys al principi, quan feia visible el seu empipament mitjançant les xarxes socials. Després de no jugar a Wembley contra el Tottenham, va publicar una icona amb una cara d'enfadat, després de no jugar ni un minut a València va publicar: «Amb els judes no es lluita, ells es pengen sols!», fins que el club va intervenir.

Primer una conversa amb Valverde, després d'una declaració a Xile en la qual assegurava que estava disposat a «guanyar-se un lloc» i després del 3-4 contra el Betis, Arturo Vidal es va involucrar encara més a mostrar la seva contrarietat per com de malament havia estat l'equip defensivament: «Els rivals no poden venir aquí al Camp Nou i marcar-nos quatre gols».

Mentrestant, el protagonisme del migcampista xilè ha anat a poc a poc en augment. Ja va participar amb un gol seu en la golejada contra el Reial Madrid (5-1) i també en el 3-4 contra el Betis. Ara és el moment definitiu amb la baixa de Rakitic.