La universitat de Texas El Paso (UTEP) va anunciar ahir que el gironí Èric Vila s'incorpora al seu programa per jugar, a partir del curs 2019-20, els dos anys que encara li quedaran a l'aler per competir a la NCAA. Format al bàsquet base del Barça (va arribar a debutar puntualment amb el primer equip), l'estiu del 2006 Vila va marxar als Estats Units canviant el club blaugrana per la universitat de Texas A&M, però amb la mala sort que els dos tècnics que l'havien reclutat van deixar el centre just abans de començar la temporada. En la seva primera experiència a la NCAA, Vila va jugar poc amb Texas A&M i l'estiu següent, 2017, accepta la proposta de Rodney Terry per canviar d'universitat i anar a Fresno.

El curs passat, Èric Vila es va entrenar, i va estudiar, tot l'any a Fresno, però la normativa de la NCCA va fer que no pogués jugar en tota la temporada perquè havia canviat d'universitat. La idea era que aquest curs, Vila estigués jugant amb Fresno, però a finals del curs passat Rodney Terry va deixar Fresno i el gironí va decidir seguir el mateix camí perquè, sense el seu avalador, no li passés el mateix que en el primer any a Texas A&M. Per no tornar-se a passar el curs en blanc, Èric Vila va decidir a l'estiu fer un pas enrere i jugar aquest any en un Junior College, Northwest Florida State, on està tornant a gaudir del bàsquet en un centre que està considerat un dels millors dels Estats Units en la seva categoria.

La notícia d'ahir, el seu acord amb Texas El Paso, confirma que la temporada vinent Vila tornarà al primer nivell de la NCAA en una universitat en què tornarà a coincidir amb Rodney Terry. En una entrevista a la pàgina web BPlayerMedia, el matex Vila explica que la presència de Terry a El Paso ha estat clau per la seva aposta tot i que també tenia propostes d'altres universitats com Illinois, Nebraska, Creighton i Washington State.