El Barça Lassa va guanyar ahir el Madrid (86-69) en el clàssic del Palau Blaugrana, en un partit en el qual els blancs van estar desencertats i ho van pagar davant uns blaugranes que van anar de menys a més, liderats per Kyle Kuric i el seu letal tir exterior.

Els blaugrana es posen amb un triomf més que els blanc i després de la victòria d'ahir lideren en solitari la Lliga Endesa, amb un balanç de 9 victòries i 1 derrota. L'últim parcial, de 23-10, va acabar per certificar un triomf culer que ja semblava estar encarrilat malgat que, fins aquell moment, el marcador estigués molt igualat.

El conjunt entrenat per Pesic va tenir parcials clars a favor, dos de 13-10, però el Madrid també va tenir alguna ratxa anotadora amb un parcial de 4-16. De tota manera, els locals van tenir una major continuïtat en el joc i en l'encert, al costat d'un bon tancament del rebot defensiu, que va acabar per decantar la balança cap al costat català, que amb el suport del seu públic va celebrar el triomf durant els últims minuts.

El partit es va decidir en part pels 16 punts de Kyle Kuric, amb un 4 de 7 en triples, i pel bon partit d'un Chris Singleton que se'n va anar als 12 punts i 8 rebots. Per la part blanca, el millor va ser Walter Tavares, 8 punts, 7 rebots i 2 taps.

De tota manera, el gegant del Madrid va estar ben defensat per Ante Tomic i per Kevin Seraphin, que van fer torns a la perfecció per frenar-lo a ell i a Gustavo Ayón, que no va poder brillar al seu màxim nivell.

I això que Pablo Laso va intentar frenar els bases blaugranes situant Jeff Taylor a defensar la posició d'«1». Va arribar fins i tot a jugar, quan Campazzo va tenir descans, amb Taylor al costat de Rudy i Prepelic en pista, moments en què el Barça es va mostrar una mica perdut.

No obstant això, les correccions de Pesic van arribar a temps i el Barça, amb comptagotes, va anar ampliant el seu avantatge fins a matar el clàssic en un últim parcial (23-10) per guardar en el record.

La mort del pare de Joan Carles Navarro va fer que la «Bomba» no pogués rebre l'homenatge del club i del Palau Blaugrana, i l'acte de la retirada de la seva samarreta serà més endavant. Però els seus excompanys li van dedicar aquest triomf, que els situa líders.