L'exgerent del GEiEG Josep Maria Pinsach és una de les persones, potser la que més, que millor coneix la història de l'handbol grupista i, aquesta setmana, en una entrevista amb Diari de GironaDiari de Girona, explicava que «l'handbol del GEiEG ha estat una obra de molta gent, però si hagués de destacar dos noms clau diria en Joan Casellas Xirgu i en Josep Maria Casas». I, ahir, precisament l'expresident de la secció d'handbol grupista en els anys que es va arribar a Divisió d'honor, Casas, i l'exporter i antic president de les federacions gironina i catalana, Casellas, van rebre un homenatge pòstum en el marc del dinar oficial de celebració del 75è aniversari de la fundació de la secció d'handbol grupista.

La jornada, com no podia ser d'una altra manera, es va fer a les instal·lacions del GEiEG a Sant Narcís. Primer, el pavelló Lluís Bachs va ser l'escenari d'un partit entre veterans del GEiEG i veterans d'altres equips de les comarques gironines. Gent que havia jugat amb el GEiEG a Divisió d'Honor en els primers anys de la dècada dels 80, gent de Primera Nacional, jugadors que van sortir del grup per acabar jugant fins fa poc a Asobal com Edu Nonó, gent que es manté més en forma i altres que fa poques setmanes es varen tornar a posar unes vambes per primer cop en temps per la il·lusió de jugar el partit d'ahir. Un matí de retrobaments en què el resultat era el de menys i que va també va aplegar molts espectadors a les graderies del Lluís Bachs.

Després del partit, el mateix complex del GEiEG a Sant Narcís va acollir el dinar oficial, on, a representació de la Generalitat, el delegat territorial d'Esports, Pep Pujols, va entregar una placa al vicepresident del grup, Josep Lluís Eusebio, com a reconeixement d'aquests 75 anys mentre el directiu grupista feia el mateix amb les famílies de Josep Maria Casas i Joan Casellas. Tot plegat per recordar la gent que ha jugat i ha ajudat a tirar endavant l'handbol del GEiEG des que un grup de pioners varen fundar la secció el 1943. Va ser al Camp de Mart de la Devesa. En un camp de terra i jugant a handbol 11. Més tard es va passar a la pista de la piscina, al pavelló municipal de la mateixa Devesa, al de Sant Narcís, a arribar a Divisió d'Honor, a perdre la categoria dos anys després.... 75 anys jugant a handbol.