26 de novembre de 2018
26.11.2018
Diari de Girona

Mor la històrica nedadora olotina Montserrat Tresserras

Tenia 88 anys i va ser la primera nedadora espanyola en creuar l'Estret de Gibraltar (1957) i la primera del món en creuar el Canal de la Mànega en els dos sentits (1958 i 1960)

26.11.2018 | 19:21

Una avançada a la seva època. Aquesta seria una bona definició de Montserrat Tresserras, que ha mort avui a Olot als 88 anys, sis dècades més tard d'haver fet història convertint-se en la primera nedadora espanyola que aconeseguia travessar l'estret de Gibraltar (cinc hores i divuit minuts el dijous dia 12 de setembre de 1957) i, sobretot, el Canal de la Mànega un any després amb 14 hores. "Vaig tenir una rebuda molt espectacular a Olot, però abans, ja a Barcelona, m'esperava l'alcalde (Porcioles) i a Girona, la meva família, amb la qual vaig anar en caravana fins a Olot", detallava Tresserras en una entrevista amb Diari de Girona l'any 2001 arrel d'haver rebut l'Orde del Mèrit Civil i el Reial Orde del Mèrit Esportiu.

"El Canal de la Mànega atreu a tothom, però abans de provar-ho necessitva saber que ho podia aconseguir", detallava Tresserras, que es va veure en cor de fer la travessia després de creuar l'estret de Gibraltar i arribar a Tarifa "sense estar cansada" tres anys més tard que ho fés el nedador gironí Pipe Sánchez-Babot. El 1963, Tresserras també va ser la primera dona que va fer la travessia Concordia-Colón (Argentina-Uruguai; i, sis anys més tada, va nedar de Menorca a Mallorca en 21 hores i 10 minuts."La natació ha estat la meva vida i no me'n penedeixo", deia Tresserras que va viure molts anys a Madrid i ara ho tornava a fer a Olot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook