L'Spar Citylift Girona juga demà en l'Eurocup a la pista del Gernika en el segon partit de la petita gira basca que va començar diumenge a Vitòria contra l'Araski (victòria gironina, 56-84) i que acabarà al polideportivo Maloste de Gernika que, a parer d'Èric Surís, «és una de les pistes més complicades que ens podem trobar». L'equip basc només ha perdut partit aquesta temporada, el de la primera volta a Fontajau en l'Eurocup (80-57), però comparteix amb el Perfumerías Avenida el lideratge a la Lliga Femenina-1 on, a diferència del que passarà demà en competició europea no ha de descartar a una extracomunitària (Dietrick). «El Gernika és un equip que s'ha reforçat molt bé aquesta temporada i ja ho està demostrant a la lliga (segueixen invictes) i on està clar que estaran a dalt», diu Surís des de Bilbao on l'equip gironí està concentrat des del cap de setmana.

«Una victòria a Gernika seria importantíssima, però no definitiva perquè el nostre objectiu no és no només passar de ronda sinó també quedar entre els vuits primers de tots els grups per estalviar-nos una eliminatòria», assegura el tècnic gironí que avisa «del bon potencial interior del Gernika amb Rondtree, Gwathmey i Berezhynska que marquen la línia de l'equip perquè són jugadors molt intenses i actives en defensa».

Una victòria demà a Gernika deixaria l'Uni amb un peu i mig a la segona fase de l'Eurocup, però les gironines no es podrien tampoc relaxar en els dos últims partits de la primera fase: a la pista del Gyor hongarès i contra l'Uniao Sportiva portuguès a Fontajau. «Una victòria a Gernika seria importantíssima, però no definitiva perquè el nostre objectiu no és no només passar de ronda sinó també quedar entre els vuits primers de tots els grups per estalviar-nos una eliminatòria» , recorda Surís sobre el complicat sistema de competició de l'Eurocup on, després de la primera fase s'estableix una nova classificació entre tots els equips que han passat ronda i els vuits primers d'aquesta s'estalvien una eliminatòria. De moment, l'Uni va en camí de ser un d'aquests vuit equips perquè és un dels quatre únics conjunt que han guanyat tots els seus partits. Els altres tres són el Cucurova turc i el Montpeller i el Tarbes francesos.