L'Espai del Peix de Palamós va ser l'escenari de la presentació de la 43a edició de la Christmas Race de Palamós amb la presència de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; el president del CN Costa Brava-Vela Palamós, Eduard Sellés; el delegat d'Esports de la Generalitat, Josep Pujols; el vicepresident esportiu del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, Miquel Aviñó i el vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Josep Isern. Des del 18 fins al 22 de desembre un total de 409 regatistes, 250 embarcacions de 22 països competiran en aigües palamosines.

Espanya amb 88 vaixells és el país que aporta més regatistes seguit de la Gran Bretanya amb 44. La prova que es farà en dues àrees de regates, reuneix enguany 8 classes olímpiques: Finn i Làser Standar, 470 masculí i femení, 420 i Làser Radial.

Amb un impacte econòmic de més d'1 milió d'euros, la regata internacional es troba plenament consolidada i és una cita clàssica del Nadal a Palamós. Segons el vicepresident esportiu del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, Miquel Aviñó, «en una època de temporada turística baixa, la Christmas Race aporta un impacte econòmic que d'altra banda no tindríem», la regata aporta «al voltant d'un milió dos-cents mil euros per a Palamós i el territori».

Parlant d'aquesta nova edició de la Christmas Race el vicepresident esportiu del CNCB-Vela Palamós va explicar que «la principal novetat és la reducció de classes participants i la supressió de la seu de la platja».

Tot i això, Aviñó diu que «pràcticament tenim la mateixa participació que l'any passat, una xifra (409) que encara pot augmentar». Aviñó també va explicar que s'elimina la Medal Race, la prova final en què competien els deu primers classificats de cada classe. Per últim, Aviñó també va voler fer un incís i destacar la bona salut del germà petit de la Christmas Race, la prova de vela infantil Palamós Optimist Trophy que se celebra el mes de febrer: «En aquests moments ja tenim inscrits 550 participants i regatistes en llista d'espera». Dilluns vinent 17 de desembre es tanca el termini d'inscripcions de la Christmas 2018 i l'endemà tots a l'aigua.