El balear Joan Cardona (RCN Palma) i els gallecs Jacobo García i Antonio Ripoll (RCN Sanxenxo) lideren la classificació provisional en les classes Finn i 420 després de la primera jornada de la Christmas Race, que es disputa fins dissabte en aigües de Palamós.

Cardona és el vigent subcampió mundial júnior i va firmar una brillant arrencada de competició amb tres resultats de podi (1-3-1) que li permeten avançar en quatre punts al croat Milan Vujasinovic. L'altre preolímpic espanyol d'aquesta classe, el català Alex Muscat (CN Garraf) va acabar la primera jornada en tercera posició amb set punts d'avantatge sobre el quart classificat, l'irlandès Oisin McClelland.

En 420, la prova més nombrosa amb 99 participants, els subcampions europeus sub-17, García i Ripoll, són els líders, tot i que empatats amb els francesos Youen Fourn i Mathis Guessard.

En Làser Standard, el britànic Joseph Mullan encapçala la flota, seguit del bielorús Pavel Babich, que està empatat amb el català Món Cañellas, que és tercer a la general.

La bielorussa Drovsdovskaya és la líder de Làser Radial Femení per davant de les britàniques Matilda Nichols i Clementine Thompson, mentre que la de Cartagena Fátima Reyes (CN S'Arenal) és la primera espanyola i ocupa la cinquena posició.