Espectacular i inesperada victòria del Gran Mestre gironí d'escacs Àlvar Alonso en la cinquena edició del «Sunway Chess Festival» de Sitges, en què el jugador del CE Gerunda sortia amb el vint-i-setè lloc del rànguinq i va acabar guanyant sense perdre ni una sola partida.

Amb 8 punts sobre 10 possibles, Alonso es va emportar la victòria en un Sunway Chess Classic que repartia 25.000 euros en premis i en el qual es va haver d'enfrontar contra set grans mestres. L'indi Krishnan Sasikiran i el rús Dmitry Andreikin van acabar segon i tercer amb 7,5 punts en un torneig que permetrà a Alonso pujar 35 punts el seu ELO, que, fins ara, era de 2514. Amb 26 anys, Àlvar Alonso és el millor jugador gironí d'escacs de la història i, entre altres èxits, va ser campió d'Espanya el 2011 quan només tenia 19 anys.

El jugador del CE Gerunda va començar el seu torneig superant la francesa Sophie Aflalo per després guanyar consecutivament l'MI indi Chandra Dhulipalla, el GM rus Ernesto Inarkiev i el GM francès Maxime Lagarde. En la seva cinquena partida, Alonso va cedir les seves primeres taules contra el GM Krishnan Sasikiran (el quart favorit del torneig amb un ELO de 2673); per tornar a guanyar contra el GM català Josep Manel López abans d'encadenar tres taules consecutives davant els armenis Manuel Petrosyan i Tigran Harutyunian a més del número 1 del rànquing, el rus Dmtry Andreikin (2719). Finalment, la seva darrera partida va ser una victòria davant el francès Edouard Romain.

Exhibició amb els ulls tancats

Aquest proper dissbte, 29 de desembre, Àlvar Alonso tornarà a a protagonitzar una exhibició que ja ha fet els darres anys per Nadal: unes simultànies contra diferents jugadors, però amb ell jugant amb els ulls tancats. A les sis de la tarda al Centre Cívic Pla de Palau, Àlvar Alonso s'enfrontarà contra 8 jugadors al mateix temps sense veure els taulells i amb l'única ajuda que li cantin les jugades del seus rivals.