Després de fer descansar a la Copa del Rei davant el Llevant els seus millors homes, el Barça recupera avui a la convocatòria per rebre l'Eibar els defenses Gerard Piqué i Jordi Alba, el migcampista Ivan Rakitic i els davanters Messi i Luis Suárez. Cau de la llista respecte al partit del Ciutat de València Malcom i s'hi mantenen Jeison Murillo i Denis Suárez.

Després de la inesperada ensopegada en l'anada dels vuitens de final de la Copa davant el Llevant (2-1), amb un equip ple de suplents, el Barcelona recuperarà avui l'equip de gala. Ter Stegen, Messi, Luis Suárez, Piqué, Jordi Alba, Rakitic i Arthur no van jugar a la Copa, i van començar a la banqueta Sergi Roberto i Lenglet. Aquests nou futbolistes estaran avui, gairebé segur, a l'onze titular per reprendre el pols a la Lliga. I completaran l'equip Sergio Busquets i Ousmane Dembélé, que sí que van jugar els noranta minuts davant el Llevant.

Ernesto Valverde no podrà comptar, una jornada més, amb els lesionats Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen i Sergi Samper, i tampoc amb Munir, traspassat divendres al Sevilla per 1,05 milions davant la seva negativa a renovar.

Davant l'Eibar, el Barça buscarà encadenar la seva sisena victòria en el campionat. I és que, des que empatés en el Wanda Metropolitano davant l'Atlètic de Madrid (1-1) el 24 de novembre, ha guanyat tots els seus partits: Vila-real (2-0), Espanyol (0-4), Llevant (0-5), Celta (2-0) i Getafe (1-2).

Aquesta bona ratxa, que ha vingut al costat d'una millora de joc, sobretot en la parcel·la defensiva, ha consolidat al Barça en el liderat i l'ha permès proclamar-se campió d'hivern, passi el que passi avui, ja que li treu 5 punts a l'Atletic, el segon classificat. L'Eibar visita el Camp Nou amb l'objectiu d'intentar puntuar per primera vegada davant els blaugranes, després de vuit derrotes en Lliga.