L'Espanyol va derrotar ahir el Vila-real al RCDE Stadium (3-1) i es va classificar per als quarts de final de la Copa del Rei, en un duel que va encarrilar a la primera part amb dos gols de penal en cinc minuts. Rubi, tècnic de l'Espanyol va prometre que aniria a pel partit des de l'inici, tot i el 2-2 de l'anada, i així va ser. La intensitat dels locals, així com la seva presència a l'àrea contrària, va ser molt més gran en els primers compassos que la del Vila-real, amb un onze carregat de rotacions i pensant en la seva pèssima situació en Laliga.

Els locals es van avançar gràcies a un penal de Castaño sobre Borja Iglesias que va transformar Piatti. La grada encara estava celebrant el primer gol, quan Gayún no va permetre l'avanç de Puado i el col·legiat va marcar, de nou, una pena màxima. Va ser llavors el torn de Borja, que va fer rugir als seus aficionats.

Amb el marcador en 2-0, el Vila-real va fer un pas endavant i Samu Chukwueze, amb una rematada amb rosca al segon pal just abans del descans, els tornava a posar a l'eliminatòria (2-2 a l'anada). L'Espanyol va patir a la segona part, sobretot quan Layún estavellava una falta al pal de Roberto, i no va respirar tranquil fins que Borja Iglesias va fer el 3-1.