El Quart Germans Cruz defensarà el cap de setmana del 2-3 de febrer a Igualada la seva condició de vigent campió de la Lliga Catalana EBA. Els altres equips classificats són el Castelldefels, el Sant Adrià i l'equip amfitrió, l'Igualada. Els partits es disputaran al Poliesportiu Les Comes.

Aquests quatre equips arriben a la Final a Quatre després de superar una fase prèvia estructurada en vuit grups disputada a principis de setembre de 2018 i, més tard, una altra eliminatòria de quarts de final a doble partit. La final a Quatre arrencarà dissabte 2 de febrer amb la semifinal que enfrontarà, a partir de les 17h, el Quart amb el Castelldefels. El conjunt gironí és el vigent campió i acudeix a la capital de l'Anoia després de tombar el Mataró-Feimat a quarts de final, mentre que el conjunt de Castelldefels va guanyar l'Esparreguera.

Pel que fa a l'altra semifinal, està prevista per dissabte 2 a les 19h i la protagonitzaran el Sant Adrià i l'equip amfitrió. El quadre de Sant Adrià de Besòs va superar l'eliminatòria de quarts contra el JAC Sants tot i perdre el partit d'anada. Els amfitrions van obtenir el passaport per aquesta Final a Quatre en vèncer al Valls en els dos partits de 1/4 de final.

Diumenge 3 de febrer a les 17:30h es disputarà la final en el mateix Poliesportiu Les Comes d'Igualada. El vigent campió de la competició és el CB Quart després de superar a la darrera final al CB Mollet per un 81-72.