En una setmana en què el Perfumerías Avenida ha acabat de llançar la casa per la finestra gestant molts diners per capgirar la percepció que aquest any l'Uni li està menjant el terreny -retorn d'Ortega a la banqueta i fitxatges de les nord-americanes Jewell Lloyd i Ciesha Goree- l'Spar Citylift Girona ha clavat un nou cop sobre la taula superant a Fontajau a l'únic equip que l'havia derrotat en lliga aquesta temporada: Cadí La Seu (71-56).

Davant prop de 3.000 espectadors en el pavelló gironí, amb una Núria Martínez impartint una lliçó de bàsquet i de com ser determinant sense la necessitat d'anotar molts punts, l'Uni ha superat les pirinenques amb 15 punts de Reisengerova, 12 punts i 8 rebots de Colhado i els 8 punts, 6 rebots i 8 assistències de Núria Martínez.

Per primera vegada en tota la temporada, Èric Surís ha comptat avui amb deu jugadores professionals. I això s'ha notat. Una rotació llarga permet solucionar qualsevol mena de contratemps i si, per exemple, la teva màxima anotadora (Shay Murphy) i la que estava més encertada a l'inici del partit (Nadia Colhado) tenen dues faltes abans d'acabar el primer quart, pots posar en pista a jugadores com Helena Oma, Leia Dongue i Julia Resingerova per prémer una mica més l'accelerador en un partit que ja dominaves.

Del 19-15 del final del primer quart s'ha passat al 34-15, dinou punts de diferència, en els primers d'un segon quart en que l'Uni ha jugat un bàsquet de molt nivell - defensant, dominant el rebot, corrent i donant moltes pilotes a dins a Reinsingerova - mentre el Cadí, tot i que Bernat Canut ha provat d'aturar el ruixat amb dos temps mort molt seguits, no ha pogut anotar ni un sol bàsquet. La gironina, i capitana del Cadí, Geo Bahí ha acabat amb la sequera del Cadí i, de fet, fins al descans ha mantingut actives les constants vitals del seu equip.

A la mitja part, amb 42-25 en el marcador, Bahí duia 11 punts i la segona jugadora de les pirinenques que més punts havia fet, Hempe: 3 (1 triple). Davant seu, el joc coral de l'Uni amb els 8 punts de Resingerova encapçalant les sis jugadores que havien fet 6 o més punts.

Disposar d'una rotació llarga, encara que, de moment, Bea Sánchez, estigui lluny de poder exhibir les seves qualitats (que no són poques), també va bé per aguantar situacions de partit com les que Bernat Canut ha buscat en el tercer quart. Collant en defensa, el Cadi ha trobat la complicitat d'un arbitratge que ha fet molts tombs, a vegades ha semblat que ha xiulat en funció de qui més/menys protestava, per provar de retallar les distàncies.

No ho ha acabat d'aconseguir perquè sigui amb els tirs oberts de Murphy o amb les bones finalitzacions de Resingerova prop de cistella, l'Uni ha tingut el partit sempre controlat amb Núria Martínez fent, i això no és notícia, impartint una lliçó pràctica de què vol "tenir ofici jugant a bàsquet" i de com es marquen les diferències sense necessitat de fer molts punts.

Ja en el darrer quart, un triple de Leia Dongue ha posat per primer cop l'Uni per sobre de 20 punts de diferència en el marcador, 65-42. Vint-i-tres punts de diferència que s'han convertit en quinze al final de partit (71-56).